Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Helags Fjällstation

På Helags fjällstation finns rum av olika storlek i flera hus. Vi har 14 stycken 4-bäddsrum i stugorna Nordan, Sunnan och Östan. I Gamla Östan finns ett 9-bäddsrum och ett 5-bäddsrum. I säkerhetshuset finns ett 8-bäddsrum.

I Sunnan och Nordan bor du i ett eget rum med fyra bäddar. Vill du ta med dig hund så är 4-bäddsrummen i Sunnan tillgängliga för er. I Nordan och Sunnan finns självhushållskök där du kan laga din egen mat. I Östan, Säkerhetshuset och Gamla Östan finns flerbäddsrum, med fyra till nio bäddar, som du delar med andra sällskap. Samtliga rum förutom Gamla Östan har elvärme och belysning. Charmiga Gamla Östan, vårt mest genuina boende, är från 1916 och här eldar vi med ved och använder fotogenlampor och tända ljus.

Sängarna i fyrbäddsrummen är 110 centimeter breda, utrustade med sköna madrasser, täcke och kudde. Du kan köpa reselakan eller hyra på plats om du inte väljer att ta med egna sängkläder, reselakan eller sovsäck.

Vill du koppla av så går du till Pilgrimssalen som finns i vår mysiga storstuga, här kan du sitta och göra upp morgondagens tur framför den sprakande öppna spisen. Frisen längs långsoffan i Pilgrimssalen beskriver den vandring som mången pilgrim har gått på jämt-norgevägen några kilometer söder om stationen.

Servicebyggnaden invigdes 2019 och här finns vattentoaletter, duschar samt bastu med relax.

Tältning

Möjlighet finns att tälta i anslutning till Helags Fjällstation, tält sätts upp minst 100 m från närmaste byggnad. Tältplats kan ej förbokas. För tältare erbjuds service i form av toalett, duschar, bastu, självhushållskök m.m. För detta betalas en serviceavgift på 200 kr/dygn som medlem (300 kr icke medlem). Barn 6-15 år betalar halva priset (0-5 år gratis). Likaså frukost och lunchpaket kan köpas på plats och behöver ej förbokas. Middag för tältare bör förbokas, vilket kan göras tidigast 7 dagar före ankomst via bokningen@stfturist.se. Ange namn, datum och antal samt eventuell specialkost.

Vi har även uthyrning av tält, sovsäckar och liggunderlag. Skicka ett mail till helags@stfturist.se före avresa för att verifiera tillgängligheten.

bastu helags fjällstation
Rum på Helags
Helags fjällstaiton

Se tillgänglighet och boka. Från 325 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.