Hållbarhet

Här kan du läsa mer om Gysinge Wärdshus & Hotells hållbarhetspolicy:  

”Vår vision är att leverera kvalitativa upplevelser som inspirerar människor från när och fjärran att slappna av, njuta och komma i kontakt med den svenska naturen och kulturen på ett hållbart och respektfullt sätt. 

Vår ambition är att stärka en hållbar besöksnäring genom att optimera gästupplevelsen och värna om fler medvetna val kring hållbarhetsarbetet. 

Vi vill vara en självklar samarbetspartner inom hotell, konferens, spa och restaurang för både företag och privatpersoner som önskar en minnesvärd och medveten vistelse hos oss på Gysinge Wärdshus & Hotell. 

Vi vill åstadkomma detta genom att leverera en helhetsupplevelse som genomsyras av hållbara aktiviteter, inredning, val, kvalitet och utsökt mat lagad från grunden. Allt detta med utgångspunkt från ett hållbart miljö-tänk med minimerad miljöpåverkan, lokala leverantörer och lokala råvaror.” 

Gysinge Wärdshus & Hotells hållbarhets policys mål är: 

  • att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt med socialt och etiskt ansvarstagande 
  • att förebygga och minska miljöpåverkan 
  • att bidra positivt till samhället 
  • att uppfylla lagkrav 
  • att ständigt förbättra hållbarhets prestanda 
  • att policyn ständigt utvecklas och förbättras kontinuerligt 
  • Att fortsätta utvecklas inom social hållbarhet och vara en juste och inkluderande aktör i samhälle och omvärld 

Våra åtgärder: 

Inredning 

  • Begagnade och återanvända möbler får ett förlängt liv hos oss i kombination med nya möbler 
  • Alla våra tapeter kommer från lokala Gysinge Byggnadsvård 

Maten​ 

  • Vi erbjuder endast svenskt kött och även lokalt kött från KRAV-certifierade Vinnersjö Angus 
  • Vi undviker matsvinn genom att noggrant beräkna mängd och använda oss av råvarorna så långt det går 
  • Använder oss av lokala och ekologiska råvaror i största möjliga mån 
  • Vi erbjuder alltid vegetariska alternativ i vår meny 

Avfall 

  • Källsortering är tillgängligt för gästerna och avfallet återvinns 
  • Boendet har vidtagit åtgärder för att minska matsvinnet 
  • Vattenkylare/vattenautomat 
  • Inga miniatyrflaskor för schampo, balsam eller duschkräm för engångsbruk 
  • Inga plastsugrör för engångsbruk 
  • Inga plastkoppar eller plastglas för engångsbruk 

Energi och växthusgaser 

  • Den större delen av maten som serveras på boendet är närproducerad 
  • Alla fönster är tvåglasfönster 
  • 100 % förnybar el används överallt 
  • Laddningsstation för elbilar i området 

Resmålet och det lokala samhället 

  • Nära samarbete med lokala aktörer och konstnärer  
  • Gästerna får information om lokal natur, kultur och historia samt etikett för besökare 

Hållbara transporter 

  • Cykeluthyrning 
  • Cykelparkering 
  • Vandringsleder 

Vatten & utomhusmiljö 

  • Möjlighet att återanvända handdukar 
  • Vi bjuder våra gäster i värdshuset på filtrerat vatten i återanvändbara glasflaskor 
  • Vi uppmanar våra gäster till vattenbesparing 
  • Vi lämnar medvetet platser där pollinatörer & fåglar kan trivas samtidigt som det minskar användningen av fossila bränslen 

Städ​ 

  • Vi städar rummen grundligt inför incheckning och utcheckning, vid längre vistelser byter vi gärna handdukar och sängkläder vid behov och önskemål samt bokar in extra städ. 
  • Vi använder oss endast av miljömärkta städmedel 

Det här kan du som gäst göra för att bidra till en hållbar miljö hos oss​ 

  • Stäng av vattnet när du borstar tänderna och tvålar in dig 
  • Återanvänd handdukar  
  • Plocka upp skräp efter dig  
  • Lämna in flaskor och burkar för källsortering 

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.