Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Gåsen Fjällstuga

Vakna upp med makalös panoramautsikt över Sylarna och Helags

Visa på kartan

Leden mellan Storulvån och Gåsen är avstängd sommartid.

Visa mer
Stäng
Flexibla bokningsvillkor
STF Gåsen Fjällstuga kommer att påverkas av den nya markupplåtelsen i Jämtland och Härjedalen från och med 2024. Läs mer här

Om boendet

Fjällstugan är en av landets högst belägna fjällstugor och ligger 1100 meter över havet i ett kargt och ensligt högfjällslandskap. Härifrån har du en strålande panoramautsikt över Sylarna och Helagsfjället som avtecknar sig mot horisonten.
Läs mer
Vid fjällstugan finns två gästbyggnader med totalt 52 bäddar och en stugvärdsbyggnad som även har en välförsedd butik (sortiment large).
 
Gäststuga 65:an
En stuga med två 10-bäddsrum, ett särskilt säkerhetsrum/hundrum med nödtelefon.
 
Större gäststuga
En stuga med 32 bäddar fördelade på åtta rum med fyra sängar i varje rum. Här finns också ett större kombinerat allrum och kök samt torkutrymme.
 
Vid fjällstugan och dess närhet har du normalt täckning med Telia.
 
Fjällstugan Gåsen är knutpunkt mellan fjällstationerna i väster och fjällstugorna i Vålådalens naturreservat. Under vintersäsongen är det ofta rikligt med snö i området och stugorna kan vara svåra att upptäcka på håll. Många år ligger snön kvar ända in på sommarsäsongen.
 
Upplev STF Gåsen Fjällstuga
Från Gåsen utgår vandringsleder i fem riktningar. I Gåsåns dalgång går det även en gammal vandringsled mellan samevisten i Tjallingen och Ljungris. Gåsens topp och Härjångsstöten, den kanske mest storslagna toppen i området, inbjuder till utmanande toppbestigningar. För de som tagit sig hela vägen upp finns topplåda med gästbok.
På Gåsens västsluttning finns en rik, kalkgynnad flora.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Gåsen Fjällstuga ligger mellan Vålådalen och Storulvån. Sommartid är det enklast är att utgå från Vålådalen med en övernattning i STF Stensdalen Fjällstuga på vägen till Gåsen. Från Vålådalen är det ca 29 km vandring eller skidåkning till STF Gåsen Fjällstuga.

Bilparkering finns i Vålådalen. Det går också att åka tåg till Undersåker och därifrån med buss. Se www.valadalen.se/sv/transport för mer information.

Under vintersäsongen är det enklast att ta dig hit från Storulvån som ligger ca 20 km norr om STF Gåsen. För information om hur du tar dig till Storulvån, se www.svenskaturistforeningen.se/storulvan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Jämtlandsfjällen 1:100 000

GPS-koordinater:

N63.049723°, E12.544242°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2023:
24 februari – 23 april
22 juni – 17 september

Antal bäddar

51-75

Följ STF Gåsen Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.