Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Borensberg Glasbruket

Upplev Östergötland och Göta kanal från cykelsadeln.

Göta kanals cykelled passerar genom gårdar, och bjuder på fantastisk natur och ett rikt djurliv. Köp med lunchpaket från Sommarcafét och duka upp picknickkorgen på bryggan och njut av båtlivet från första parkett. Vi har vägbeskrivningar och tips för trevliga dagsutflykter och cykelturer genom det östgötska landskapet och längs Göta kanal.

Vi har cyklar till hela familjen. Våra cyklar är 7-växlade damcyklar utrustade med cykelkorg och pakethållare. Det är kvalitetscyklar utvecklade speciellt för uthyrningsmarknaden. Vi har även en lådcykel till de minsta barnen och familjetandem till vuxen och barn mellan 4–10 år. Barnsits, cykelhjälm och cykelväska finns att hyra.

Vandringsleder

I Borensberg går det en slinga på Östgötaleden som är 10,7 kilometer lång. Slingan sträcker sig nästan runt hela Borensberg på den norra sidan av Göta Kanal. Leden går längs med kanalen och sjön Boren, en väldigt vacker sträcka med fantastisk natur. Slingan fortsätter norrut genom bostadsområden, tills man kommer till den stora och fina Bergvalla-Hälla skogen. I Bergvalla-Hälla skogen finns det ett motionsspår, ett vindskydd och en utsiktsplats på det historierika Juteberget. Under klara dagar kan man faktiskt se ända till Linköpings domkyrka! Terrängen är varierad, mestadels stig men också ställvis asfalt. Leden längs Borensstrand är tillgänglighetsanpassad.

Kanot och kajakuthyrning

Paddling i Göta kanal, Motala ström och på sjön Boren är en fantastisk upplevelse. Vi samarbetar med Friluftsfrämjandet i Borensberg och Linköping kajak. Kajakerna är av framförallt av märkena Point 65, Five-o-five GTE Roder, North Shore Atlantic RM och Seabird Expedition. Bra allroundkajaker med god stabilitet och packutrymmen för att kunna paddla många dagar på kanalerna och sjöarna. Dessa passar bra för nybörjare såväl som för de som paddlat lite mer.

Kräftfiske

Att fiska sina egna kräftor i Göta kanal är en mysig och unik upplevelse! Agna burarna och njut av tystnaden och stillheten vid kanalen. När skymningen lagt sig är det dags att vittja burarna. Efter en god natts sömn går du ut tidigt för att vittja burarna en sista gång. Koka kräftorna och njut av en härlig kräftskiva! Kräftfiske finns tillgängligt från början av Augusti till slutet av September.

Fiske

Alldeles intill Glasbruket ligger Göta kanal. Här får du fiska utan fiskekort mellan våra bryggor. Sjön Boren ligger ca 1 km härifrån och vill du hyra båt kan du göra det hos oss! Här behövs fiskekort.

Fiske i sjön Roxen. Roxen är en sjö på c: a 10.000 ha. Sjön genomströmmas av Motala Ström på vägen från Vättern till Bråviken och Göta kanalleden går genom sjön. Roxen är en relativt grund sjö med max djup på c: a 7 meter.

Smide

Planerar du svensexa, födelsedag eller vill ha en alldeles speciell aktivitet? Söker du efter en unik upplevelse för familjen, kompisgänget eller företagsgruppen? Välkommen in i smedjan. Vi anordnar Prova-på-smide för ditt speciella tillfälle. Här får du chansen att känna känslan av att stå vid ässjan och uppleva det hårda järnet som du lär dig att forma. Kanske lyckas du få med dig en helt egendesignad potatissticka hem!

Vid vissa tillfällen under året anordnar vi Prova-på-smide som en dagskurs, eller fler-dagars kurs.

Vi hyr även ut smedjan som lokal till grupper. Passar utmärkt för kräftskiva!

Se tillgänglighet och boka. Från 225 kr

Boka

Maila: info@glasbruket.eu

Ring: +46 14140820

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.