Familj

Boendets huvudsida: STF Borensberg Glasbruket

Den fantastiska miljön precis längst Göta kanal gör Glasbruket till den perfekta platsen för en härlig semester med familjen. Byggnaderna som en gång i tiden var bostäder åt glasbrukets arbetarfamiljer är idag varsamt renoverade och här erbjuds vackra och funktionella gästrum av olika storlek, vissa av dem är lägenheter med tv, eget badrum och kök.

Grönytorna är stora och läget är lugnt. I den härliga utomhusmiljön finns det gott om aktiviteter för varje årstid. Bada kan du göra direkt i Motala ström och det är spännande att kika på alla båtar som glider förbi. Här kan du ta cykelturer, glida fram i kajak, klappa fåren och fiska. Eller ge dig iväg på en lite längre dagstur. Den gamla smedjan är en spännande plats att besöka när tillfälle ges. Här finns även ett sommarcafé med härliga bakverk, våfflor och, inte minst – smaskig glass!

Utomhusaktiviteter

Cykla

Vi har cyklar till hela familjen. Våra cyklar är 7-växlade damcyklar utrustade med cykelkorg och pakethållare. Det är kvalitetscyklar utvecklade speciellt för uthyrningsmarknaden. Vi har även en lådcykel till de minsta barnen och familjetandem till vuxen och barn mellan 4–10 år. Barnsits, cykelhjälm och cykelväska finns att hyra. Göta kanals cykelled passerar genom gårdar, och bjuder på fantastisk natur och ett rikt djurliv. Köp med lunchpaket från Sommarcafét och duka upp picknickkorgen på bryggan och njut av båtlivet från första parkett. Vi har vägbeskrivningar och tips för trevliga dagsutflykter och cykelturer genom det östgötska landskapet och längs Göta kanal.

Vattenäventyr

Paddling i Göta kanal, Motala ström och på sjön Boren är en fantastisk upplevelse. Vi samarbetar med Friluftsfrämjandet i Borensberg och Linköping kajak. Kajakerna är av framförallt av märkena Point 65, Five-o-five GTE Roder, North Shore Atlantic RM och Seabird Expedition. Bra allroundkajaker med god stabilitet och packutrymmen för att kunna paddla många dagar på kanalerna och sjöarna. Dessa passar bra för nybörjare såväl som för de som paddlat lite mer.

Fiska

Alldeles intill Glasbruket ligger Göta kanal. Här får du fiska utan fiskekort mellan våra bryggor. Sjön Boren ligger ca 1 km härifrån och vill du hyra båt kan du göra det hos oss! Här behövs fiskekort. Fiske i sjön Roxen. Roxen är en sjö på c: a 10.000 ha. Sjön genomströmmas av Motala Ström på vägen från Vättern till Bråviken och Göta kanalleden går genom sjön. Roxen är en relativt grund sjö med max djup på c: a 7 meter.

Att fiska sina egna kräftor i Göta kanal är en riktigt spännande aktivitet både för stora och små. Agna burarna och njut av tystnaden och stillheten vid kanalen. När skymningen lagt sig är det dags att vittja burarna. Efter en god natts sömn går du ut tidigt för att vittja burarna en sista gång. Koka kräftorna och njut av en härlig kräftskiva! Kräftfiske finns tillgängligt från början av Augusti till slutet av September.

Inomhusaktiviteter

Även om det till stor del är livet utomhus som lockar så finns det dagar när man vill mysa inomhus. Inte minst våra lägenheter passar utmärkt för familjen och i våra gemensamma utrymmen finns spel, böcker och leksaker att låna.

Aktiviteter i närheten

Besök en klassisk godisbutik

Passa på att göra ett gott stopp på Cloetta i Ljungsbro. I butiken hittar du ett fullt sortiment av Cloettas alla goda och folkkära produkter. Butiken ligger i anslutning till Cloettas fabrik i Ljungsbro som byggdes 1901 av bröderna Cloetta.

Besök Kolmårdens djurpark

Kolmården är Nordens största djurpark och räknas också till de största i världen. Parken har ett högt läge och utsikt över Bråviken, samt en yta av 1,75 km². Här bor över 60 olika djurarter uppdelade efter arttyp och ursprung. Parkens områden har namn som Rovfågel, Savann, Safari, Asien, Kolosseum, Aparium, Öken, Tiger World, och Marine World. På Barnens Lantgård bor det får och getter. Hälsa på Bamse och hans vänner i Bamses värld. Åk linbanan som går högt över Safaridelen där du kan få se lejon, giraffer, antiloper, björnar, älgar och hjortar.

Kolmårdens djurpark ligger ca 9 mil ifrån oss.

Se tillgänglighet och boka.

Boka

Maila: info@glasbruket.eu

Ring: +46 14140820

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.