Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Blentarp Vandrarhem

Vandra, paddla och bada

Det finns mycket att göra och se i trakten runt Blentarp. Detta är också en perfekt utgångpunkt för sköna vandringar och Skåneleden går precis utanför vandrarhemmet. I närliggande Sövde hittar du både musteri, amfiteater samt Sövdesjön där du kan bada, fiska, paddla kanot eller varför inte prova bastubåten.

Fågelskådning eller dressin längs gammal järnväg

En bit från vandrarhemmet kan man också köra dressin, skåda fåglar eller prova det nya spännande red bird water cycling i Sövdesjön.

Cykel och MTB

I närheten av Vandrarhemmet i Blentarp finns många möjligheter för att cykla. För de som kör mountainbike finns fina spår för MTB både vid Blentarp och i ordentligt kuperad terräng på Romeleåsen. Varför inte cykla längs Cykelleden Skåne?

Har man en vanlig cykel finns både cykelvägar och små landsvägar genom och byar och skogar och längs åkrar. Ett perfekt sätt att utforska det Skånska landskapet.

Kyrkor

Blentarps vackra kyrka från 1100-talet är väl värd ett besök och de närbelägna slotten Snogeholm, Sövdeborg, Bjärsjölagård och Övedskloster är alla fantastiska utflykter.

Muséer

Det finns flera hembygdsgårdar i trakten, bland andra Kulturens Östarp, Lilla Rödde museum och Hörjelgården.

Fiska

För den som är fiskeintresserad finns stora möjligheter till fiske i olika fiskevatten i närheten.

Golf

Golfaren kan välja mellan flera golfbanor att inom nära räckhåll från vandrarhemmet.

Utflyktsmål

Nöjesplatsen Tosselilla och Ystad Djurpark är mycket uppskattade sommarutflykter för både barn och vuxna. Du kan även besöka Äventyrscampen i Sövde.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.