STF Blentarp Vandrarhem

Upplev

Vandra, paddla och bada
Det finns mycket att göra och se i trakten runt Blentarp. Detta är också en perfekt utgångpunkt för sköna vandringar och Skåneleden går precis utanför vandrarhemmet. I närliggande Sövde hittar du både musteri, amfiteater samt Sövdesjön där du kan bada, fiska, paddla kanot eller varför inte prova bastubåten.

Rida
I trakterna runt Blentarp finns också flera olika möjligheter för turridning för både nybörjare och lite mer ridvana.

Natur, fågelskådning eller dressin längs gammal järnväg
En bit från vandrarhemmet kan man också köra dressin, skåda fåglar, besöka Äventyrscampen i Sövde eller prova det nya spännande red bird water cycling i Sövdesjön.

Cykel och MTB
I närheten av Vandrarhemmet i Blentarp finns många möjligheter för att cykla. För de som kör mountainbike finns fina spår för MTB både vid Blentarp och i ordentligt kuperad terräng på Romeleåsen. Har man en vanlig cykel finns både cykelvägar och små landsvägar genom och byar och skogar och längs åkrar. Ett perfekt sätt att utforska det Skånska landskapet.

Kyrkor
Blentarps vackra kyrka från 1100-talet är väl värd ett besök och de närbelägna slotten Snogeholm, Sövdeborg, Bjärsjölagård och Övedskloster är alla fantastiska utflykter.

Muséer
Det finns flera hembygdsgårdar i trakten, bland andra Kulturens Östarp, Lilla Rödde museum och Hörjelgården.

Fiska
För den som är fiskeintresserad finns stora möjligheter till fiske i olika fiskevatten i närheten.

Golf
Golfaren kan välja mellan flera golfbanor att inom nära räckhåll från vandrarhemmet.

Nöjesplatsen Tosselilla och Ystad Djurpark är också mycket uppskattade sommarutflykter för både barn och vuxna.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.