Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Abisko Turiststation

Kom och ät och må gott hos oss! Abisko är och har alltid varit en mötesplats för gäster från hela världen. Restaurangen har det bästa läget mitt i en nationalpark vid starten av eller slutet av Kungsleden. Från Restaurang Kungsleden får du dessutom en magnifik utsikt över Torneträsk på ena sidan och Abiskoalperna på den andra sidan.

Vi lägger ner mycket kärlek och omtanke i de råvaror vi väljer till vår restaurang. Vårt mål är att erbjuda lokala, regionala eller säsongslokala produkter. Vi erbjuder alltid veganska alternativ. Välkommen in!

Bistro Storstugan

I bistron äter du enkel mat med bra råvaror. Vi serverar hemgjorda hamburgare och välgräddade pizzor.

Restaurang Kungsleden

Restaurang Kungsleden serverar tre måltider om dagen:
frukostbuffé, lunchbuffé och à la carte-middag på kvällen.

Frukost

På vår frukostbuffé finns energi som gör att du orkar med en dag på fjället. Här finns nybryggt kaffe, nybakat bröd, äggröra, havregrynsgröt, bacon, kokta ägg, yoghurt och mycket mer att välja på. Vi tvivlar inte på att du kommer få en bra start på dagen hos oss. Under sommartid kan du även slå dig ner på vår veranda för att äta frukosten.

Om du planerar en längre tur eller bara vill ha matsäck på hemresan rekommenderar vi ett lunchpaket. Du packar själv ihop vad du vill ha med dig på turen från vår frukostbuffé. Glöm inte att ta med en termos till varmvattnet!

Lunch

På vår lunchbuffé serveras klassisk svensk husmanskost och internationellt inspirerade rätter. Givetvis har vi alltid ett veganskt alternativ. I lunchen ingår en salladsbuffé, måltidsdryck, bröd samt kaffe, te och varm choklad. Vi har fullständiga rättigheter om du vill ha alkoholhaltig dryck till maten.

Är du sugen på fika finns det att köpa i vår restaurang.

Middag

Vår meny bygger på lokala råvaror och smaker som varierar efter säsong. Du väljer mellan en valfri tre-rättersmeny eller en varmrätt från menyn. Viner och andra drycker är anpassade efter menyn. Självklart finns även utmärkta alkoholfria alternativ.

Du kan boka din middag från kl. 17:00 och för att säkerställa att du får plats det klockslag du önskar ringer du direkt på telefonnummer 010-190 2403. Glöm inte att säga till om du behöver specialkost eller är allergiker.

Öppettider Restaurang Kungsleden

Se flik Öppettider

mat på stenblock abisko
mat abisko turiststation
restaurang STF abisko
frukost abisko turiststation

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.