Röda små båthus vid Höga Kusten

Boende Höga kusten

Längs världsarvet Höga kusten visar Bottenhavet upp sitt mest dramatiska ansikte. Området omfattar södra norrlandskusten mellan Härnösand, Kramfors och Örnsköldsvik. Här väntar upplevelser längs världens högsta kustlinje!

I nationalparken Skuleskogen vandrar du i en av kustlandets få återstående storskogar med urskogskaraktär. Här hittar du även geologiska fenomen som den mäktiga Slåtdalsskrevan, utmejslad av istiden i den rödaktiga nordingrågraniten.

Vid kusten kan du stanna till vid något fiskeläger och ta del av den anrika fiskekulturen, eller bara strosa runt på de långa sandstränderna Eller varför inte ta turbåten från Barsta fiskeläge via Bönhamns fiskeläge och beundra det vackra kapellet från 1600-talet. Hos oss hittar du vandrarhem och hotell längs hela Höga kusten. Boka något av våra boenden, kurser och aktiviteter redan i dag!

Bo hos Svenska Turistföreningen

Upptäck Höga kusten och övriga Sverige

Färdigpaketerade upplevelser

Boka ditt äventyr redan idag!

Hitta nya vandringar längs Höga kustenleden

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.