Sluss längs Göta kanal

Boende Göta kanal

Göta kanal är en 190,5 km lång kanal med 58 slussar som invigdes 1832. 58 000 soldater deltog i arbetet som till stora delar utfördes för hand. Soldaterna gjorde ca sju miljoner dagsverken, där ett dagsverke var hela tolv timmar långt. Skapandet av Göta Kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige.

Ta dig fram genom de 58 slussarna på Göta kanal, vilken sträcker sig hela vägen från Sjötorp i Västergötland till Slätbaken i Östergötland. Vill du inte åka passagerarbåt kan du lika gärna köra din egen, paddla kanot eller cykla längs kanalen.

Stanna till och ät gott på restaurang, fika eller spela minigolf hos Kapten Bille's utanför Norrköping. Här hittar du också kanalens största slusstrappa som bjuder på ett skådespel av slussande båtar. Hos STF hittar du vandrarhem i närheten av kanalen. Boka våra boenden, kurser och aktiviteter redan i dag!

Bo hos Svenska Turistföreningen

Upptäck Göta kanal och övriga Sverige

Boka boende
Boka boende

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.