Facebook
Twitter

STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Kontaktperson

Maud Eklöf

Telefon: 0702683908

stflerumpartille@stfturist.se

Postadress

STF Lerum-Partille Lokalavdelning - Lillekärr Norra 16, Lgh 1101, 42534 Hisings Kärra

Våra kommuner

Lerum, Partille

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Facebook

Öppna vatten, tillgänglig vildmark och levande kulturmiljöer. Och inte långt borta finns storstadens puls. I STF Lerum-Partilles hemtrakter har du nära till bägge.
Läs mer

Vattenriket med omväxlande sjöar och älvar är ett eldorado för fiske, paddling och bad och hit kommer såväl erfarna fiskeentusiaster som glada amatörer. Säveån slingrar sig genom landskapet och det finns flera naturområden som är värda att besöka som Nääs-Öijared, Bokedalen, Säveåns dalgång och Mjörn. Genom omgivningarna passerar också vandringslederna Bohusleden och Vildmarksleden.

Orten Jonsered är som gammalt brukssamhälle en av landets kulturskatter. Orten byggdes upp av affärsmannen William Gibson på 1800-talet och var ”ett mönstersamhälle av brittisk modell”. Här finns gamla fabriksbyggnader och unika tegellängor med tillhörande trädgårdar. Här ligger också Sveriges första radhus. Nääs slott är ett annat välkänt utflyktsmål som präglar regionen. Slottet med anor från 1600-talet inbjuder till lugna promenader i den engelska parken, en bit mat på värdshuset eller en ridtur i parken.

Lokalavdelningen samarbetar med Friluftsfrämjandets och Naturskyddsföreningens lokalavdelningar samt med Studiefrämjandet. Vi strävar efter att ha ett blandat utbud av aktiviteter – vandringar av olika slag, föredrag, bildvisningar och studiebesök.

Den 31 december 2017 hade lokalavdelningen 247 medlemmar. Du måste inte bo i någon av våra kommuner för att ansluta dig – det enda kravet är att du är STF-medlem.

För att gå med i STF Lerum-Partille så kontakta oss. Enklast är mejla eller ringa oss i lokalavdelningen.  Du kan även kontakta STFs kundservice.

Aktiviteter

 • 18 Nov 2018

  • 18

   Nov

   2018

  Söndag 18 november Reflexvandring vid Kåsjön

  I skymningen går vi med ficklampor för att se reflexerna som leder oss till fram till brasan där det finns korv att grilla. Ta med egen dryck. Familjeaktivitet för barn med sällskap av vuxen. Glöm inte...

  Läs mer

  Samling kl 16.30 vid P-plats Kåsjön, busshållplatsen Åstebo. OBS! Anmälan senast 15 november.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 21 Nov 2018

  • 21

   Nov

   2018

  Onsdag 21 november Din hembygd från ovan

  Följ med upp och se din hembygd lite från ovan! Ulf Magnusson tar oss med kamerans hjälp upp på en flygtur på låg höjd över stora delar av Västsverige med Göteborg, skärgården och mycket annat. Välkommen...

  Läs mer

  Partille Församlingshem, G:a Kronvägen 36, kl 19.00.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 25 Nov 2018

  • 25

   Nov

   2018

  Söndag 25 november Vandring Häcksjön runt

  En höstvandring i något kuperad terräng runt Häcksjön och upp till Tösjön, ca 10 km - ca 3 tim. Det är höst och kan vara blött i terrängen. Kängor eller stövlar rekommenderas. Ta med matsäck för en rast.

  Läs mer

  Samling kl 10.00 vid Scoutgården, Riddarstensvägen 2, Lerum.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 05 Dec 2018

  • 05

   Dec

   2018

  Onsdag 5 december Adventsvandring

  Vi vandrar på små och större stigar på Safjället, går upp på några höjder för att titta på utsikter över Mölndal. Vi kommer även att passera ett antal fornlämningar. Om vädret tillåter gör vi upp en brasa...

  Läs mer

  Samling kl 10.00 vid busshållplatsen Krokslätts fabriker, hållplatsläge D.
  Pris

  Medlem: Gratis