STF Logotyp

Logotypen är symbolen för allt vårt arbete. I kontakten med STF, laddas symbolen med något betydelsefull för alla våra medlemmar, gäster och ideellt aktiva. Förhoppningsvis betyder det att man väljer oss igen och igen. Det är vårt gemensamma ansvar att värna om vår logotyp.

Huvudlogotyp

STFs logotyp består av emblemet och textbilden Svenska Turistföreningen. Dessa ska alltid användas tillsammans. Logotypens färgvärden visas nedan. Dessa färger ska endast användas i logotypen och inte i andra sammanhang där det behövs färger. Logotypen får aldrig skapas på egen hand, utan finns framtagen i olika storlekar.

STF blå

Pantone 293
CMYK 100-70-0-4
RGB 0-70-173
HTML 0046AD

STF guldgul

Pantone 130
CMYK 0-35-100-0
RGB 240-171-0
HTML F0AB00

STF ljusgul

Pantone 107
CMYK 0-0-90-0
RGB 249-255-30
HTML F9E11E

Loggan som bild
För det mesta behöver du bara loggan som en bild. Här finns den som jpg-fil som du kan använda i olika sammanhang.
stf_logo_150mm150dpi.jpg

STF logotyp för tryck
Ska du trycka material och har en byrå eller grafisk formgivare till hjälp. Då är det denna fil du behöver. Här finns loggan i de format som heter CMYK, RGB och PMS. Både i färg och svartvitt. Filer finns även på engelsk logotyp och endast emblemet.
1-stf-logotyper-for-tryck

stf-logo-eng

emblem

STF logotyp utskrift
Ska du göra ett dokument som du sedan ska skriva ut på en vanlig skrivare, kanske brev eller mötesdokument. Då är det denna fil du behöver. Här finns loggan i det format som heter TIFF . Både i färg och svartvitt.
2. STF-logotyper för utskrift.zip

STF logotyp skärmvisning
Ska du göra något som bara kommer att visas på skärm – en powerpoint presentation eller kanske en bannerannons. Då är det denna fil du behöver. Här finns loggan i de format som heter JPG, PNG och GIF. Både i färg och svartvitt.
3. STF-logotyper för skärmvisning.zip

Övriga logotyper

Behöver du logotyper för enskilda anläggningar finns de på STFs intranät. Om du inte har tillgång till den, vänligen be din kontakt inom STF att ladda ner den till dig.

Varumärkeshandbok

STFs varumärkeshandbok finns numera på intranätet. Där hittar du all information som rör varumärket. Har du inte tillgång till intranätet, vänligen be din kontakt inom STF att ladda ner den grafiska manualen till dig och ev annan information om varumärket som är relevant för ditt uppdrag.

Till STFs varumärkeshandbok

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.