Jobba som kock på STF

Vill du laga mat under norrskenet, vandra eller åka skidor på lunchrasten, eller bestiga Kebnekaise på din lediga dag? Det finns många fördelar med att jobba i köket hos oss.

STF driver åtta fjällstationer från Grövelsjön i norra Dalarna till Kebnekaise och Abisko i Lappland i egen regi. Några fjällstationer ligger vid en väg, med de flesta i väglöst land. Just nu söker vi kockar och kökspersonal till vintersäsongen i fjällen.

Alla lediga jobb på STF

Detta erbjuder vi

  • Härlig arbetsmiljö. Gemenskap mellan kollegor, god stämning och positiv attityd.
  • Hållbarhet i fokus. Vi jobbar med äkta och lokala råvaror där varje boende har eget hållbarhetsarbete.
  • Fritid i naturen. Med fjället utanför fönstret har du möjlighet till äventyr varje dag.
  • Schyssta arbetstider. Köken stänger tidigt vilket gör att du även får tid över till annat.
  • Kollektivavtal. Ordning och reda! Vi följer lagar och avtal. Du kommer till en trygg och pålitlig organisation.
  • Gemensamma mål. Gästens fjällupplevelse är vårt fokus. Vi älskar våra gäster. Och vi älskar att vi är med och gör det möjligt för flera att upptäcka Sverige.
  • Utvecklingsmöjligheter. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter genom jobb på olika boenden och på kansliet. just nu.

Nedan beskrivs varje anläggning och dess köksinriktning och säsongstider. Vi erbjuder boende i anslutning till anläggningen, man måste dock vara beredd på att eventuellt dela boende med annan anställd på anläggningen. Är du intresserad av att veta mer om STF och våra tjänster? Varmt välkommen att höra av er till oss på hr@stfturist.se

STF Abisko Turiststation

Norrskenssäsong: november – mars.
Vintersäsong or: februari – april.
Sommar: juni-sep.

Detta är vår nordligaste anläggning. STF Abisko Turiststation ligger i Abisko nationalpark och hit kommer gäster från jordens alla hörn för att uppleva norrskenet, midnattssolen, vandring, skidåkning och en fantastisk natur. Abisko har 377 bäddar fördelat på hotellrum, stugor och vandrarhem. Restaurangen har 130 platser och serverar frukost- och lunchbuffé samt trerättersmiddag. Uppe på berget Nuolja hittar du Aurora Sky Station med 40 platser och är öppet dagtid under alpin- och vandringssäsong. Totalt har STF Abisko 60-70 anställda. I köket jobbar vi med lokalproducerade råvaror och har en stolthet i vårt yrkeskunnande, värdskapet och den upplevelse vi levererar till gästen.

STF Kebnekaise Fjällstation

Vintersäsong: mars-april
Sommarsäsong: juni -september

Resan upp till STF Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. 19 km ut på kalfjället i Norra Lappland, vid foten av Sveriges högsta berg, ligger fjällstationen. Här möter du full service, restaurang med 90 bäddar, eget bageri och över 200 sköna bäddar. På Kebnekaise Fjällstation är det skidåkning som står i fokus under vintersäsongen och innan vintern är slut har det passerat ca 3500 besökare på Keb och vi är ca 30 personer som jobbar och bor ihop Under sommarsäsongen kommer fjällvandrarna och toppbestigarna! Många har Kebnekaises topp i fokus, och väderutsikter, utrustning och topptursförsöken är på allas läppar. På sommaren har vi ungefär 19 000 gäster på besök. Vi serverar frukostbuffé, lunchbuffé och trerättersmiddagar.

STF Saltoloukta Fjällstation

Vintersäsong: mars-april
Sommarsäsong: juni-september

Saltoluokta Fjällstation är en genuin och hemtrevlig station i väglöst land, just i utkanten av Sareks nationalpark. Vi har 104 bäddar i olika priskategorier, och stationens gäster utgörs på sommaren främst av traditionella vandrare och barnfamiljer. Vintertid är det turskidåkare och dagstursbesökare. I vårt kök lagas det mat till både personal och gäster. Vi erbjuder frukost, lunch och trerättersmiddag varje dag, samt fika och våfflor. Vi serverar fisk som är fångad i sjön här vid stationen, och kött köps in från den samebyn som har renar på fjället söder om stationen. Restaurangen är KRAV-märkt, och vi fokuserar på lokalt, hållbart och ekologiskt. Här jobbar ca 15 personer vintertid, och 20 sommartid.

STF Storulvån Fjällstation

Vintersäsong: februari – april
Sommarsäsong: juni – september.

Fjällstationen ligger vid vägs ände och är både en inkörsport till STFs övriga fjällstationer i Jämtlandsfjällen, men också en oas, en mötesplats och ett aktivitetscentrum för den som gillar friluftsliv. Fjällstationen bjuder på en skön mix av pulshöjande aktiviteter, hisnande toppturer, lugnet bland fjällbjörkarna, barnveckor och inte minst god mat och dryck. Här finns ca 150 bäddplatser, restaurang med fullständiga rättigheter och sportverksamhet med både uthyrning och guider och runt hörnet väntar tystnaden och de stora vidderna. Vi arbetar mycket med lokala råvaror (som alla andra STF-anläggningar), serverar frukost, lunch, eftermiddagssoppa, fika och en fast trerättersmiddag med en hel del specialkost. Vårt bageri bakar med surdeg och vårt fikasortiment är brett och fjällinspirerat.

STF Blåhammaren

Vintersäsong: februari – april
Sommarsäsong: juni – september

Blåhammaren är STFs minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 meter över havet. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster. En given kvällsutflykt är att bege sig upp på Kläppen och blicka ut över Enans slingrande vatten på myrarna långt nedanför dina fötter. Stationen ligger i väglöst land. Hit vandrar du eller går på skidor. Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen. Till Blåhammaren kommer gäster på leder från alla väderstreck för maten, fjällvärldens längsta bastuutsikt och kanske också för att höra någon skrämmande historia från platsen. Vi serverar frukostbuffé, fikabuffé samt en fruktsoppa som vi tillagar efter samma goda recept som använts sedan tjugotalet. Klockan 18.00 varje kväll serveras en trerättersmiddag med gemensam stämningsfull sittning och bordsplacering. Vi har fullständiga rättigheter.

Blåhammaren har 62 gästbäddar.

STF Sylarna Fjällstation

Vintersäsong: februari – april
Sommarsäsong juni – september.

Sylarnas fjällstation ligger i väglöst land 16 Km från närmaste väg nära sylmassivet med turskidåkning och topptursmöjligheter vintertid och vandring, löpning och cykling under sommarhalvåret som aktiviteter. Arbetskulturen på Sylarna är stort eget ansvar och relativt mycket frihet. På Sylarna uppskattar vi initiativ, engagemang och driv. Sylarna serverar frukostbuffé och tvårättsmiddagar. Köket har väldigt mycket ekologiska råvaror och är en restaurang kravmärkt nivå två.

Sylarna har 120 gästbäddar.

STF Helags Fjällstation

Vintersäsong: februari – april
Sommarsäsong: juni-september

Vid foten av Sveriges högsta topp, söder om polcirkeln ligger Helags Fjällstation. Hit kommer skidåkare och vandrare för att bestiga toppen eller bara njuta av fjällstationens utbud av god mat, butik och en avkopplande bastu efter turen. Helags är STFs yngsta fjällstation och ligger med utsikt upp mot Helagstoppen (1797 meter över havet) och mot Sveriges sydligaste glaciär. Anläggningen har 78 bäddar, en restaurang som utöver frukost och middag serverar våfflor och gulaschsoppa dagtid. Kocken lagar middag till gästerna där kött eller fisk ofta kommer från närområdet. Till middagen serveras salladsbuffé samt olika smör och surdegsbaguetter. Vid lågsäsong är det även kocken som lagar personalmiddag, samt ansvarar för bakningen.

STF Grövelsjön Fjällstation

Jul- och nyårssäsong: december – januari
Vintersäsong: januari – april
Sommarsäsong: juni – september

Grövelsjön är STFs sydligaste fjällstation, belägen i norra Dalarna i gränslandet till Norge och Härjedalen. Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 meter över havet och har en vidunderlig utsikt över de norska fjällen. STF Grövelsjön har drygt 150 bäddar i 65 rum, en matsal med 160 sittplatser, samt butik och sportuthyrning. Fjällstationen och området fylls under säsong med vandrare på sommaren och på vintern skidåkare som går på tur på fjället eller glider fram i något av de 10 mil preparerade spår som finns i området. Vår restaurang är KRAV-certifierad och vi väljer vilt, ekologiskt och närproducerat till våra menyer i möjligaste mån. Alla dagar serveras frukost, lunch och en rullande trerättersmiddag. Vårt bageri bakar matbröd till alla måltider och kaffebröd till vårt café där vi också serverar våfflor.

Alexander Elfwing - kock på STF Blåhammaren
Kock på Fjällstation

"Jag älskar att kunna laga en trerätters åt hungriga gäster som vandrat minst 10 kilometer från närmsta väg, upp till Blåhammaren med sina 1086 meter över havet."

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.