STF tror på sommaren tillsammans med Tusse

Det har varit en svår och utmanande vår för många. Inte minst för alla inom vården, men det har också varit extremt tufft för besöksnäringen. Svenska Turistföreningen är en av de aktörer som drabbats hårt med över 50 miljoner kronor i tappade intäkter. Under sin 135-åriga historia har STF bidragit till otaliga sommarminnen och även om utmaningarna varit stora under våren så har ambitionen varit tydlig. I dessa osäkra tider känns det kanske viktigare än någonsin att inspirera ännu fler att skapa fina Svemesterminnen från sommaren 2020. Med budskapet ”Tro på sommaren” lanserades Svemesterbyrån 3/6, en virtuell resebyrå i zoom där Ann Söderlund samlar gäster i ett direktsänt program två dagar i veckan. Nu är dags för nästa steg. För första gången i STFs 135 åriga historia släpper föreningen är singel – en nytolkning av den klassiska sången ”Jag tror på sommaren” från 1967, nu med Idolvinnaren 2019 – Tusse

– Vi satt och pratade om vad som är härligt med sommaren och hur vi ska få människor att tro på sommaren 2020, trots den pågående pandemin. Hur ska vi kunna hjälpa alla som vill upptäcka Sverige och samtidigt stötta alla små turistföretag? Diskussionerna mynnade ut i Svemesterbyrån, men ville ha något som band ihop allt. Tidigt i processen var det någon som började nynna på Jag tror på sommaren. Vi sa lite skämtsamt att det vore ju kul att släppa en singel, en nytolkning av en av den finaste sommarsånger som skrivits. Musik är något som förenar. Och det blev en verklighet! Familjen Olin gav oss vår välsignelse och Universal gjorde en förfrågan till sina artister. Vi blev så glada och stolta att det var just Tusse från Tällberg som räckte upp handen, säger Maria Ros Jernberg på STF

På bara två veckor har Tusse och hans team på Universal skapat underverk. I morgon på midsommarafton släpps singeln Jag tror på sommaren på Spotify.

– Det här har varit ett spännande projekt att vara en del av. En stor utmaning att tolka en så klassisk visa men jag tycker vi fångade upp själen i låten. Det är även ett viktigt budskap i dessa tider, säger Tusse

I slutet av maj startade Svenska Turistföreningen initiativet ‘Tro på sommaren’ med ambitionen att inspirera svenska folket att göra det mesta av sommaren 2020, trots all osäkerhet kring reserestriktioner, risk för smittspridning och hur man kan upptäcka tryggt i sommar. Med initiativet ”Tro på sommaren” vill STF visa att sommaren kommer, oavsett hur det ser ut runt omkring oss, och det finns trygga alternativ för att få en fin sommar och skapa sommarminnen, kanske närmare än vad man tror. Och samtidigt stöttar man den lokala turistnäringen.

Alla boenden knutna till STF runt om i landet har vidtagit åtgärder och en mängd anpassningar har gjorts för att skapa en trygg vistelse för dig som gäst. Allt för att människor ska våga boka, våga planera och våga upptäcka Sverige, för att skapa fina sommarminnen även 2020 och samtidigt ge den lokala turistnäringen det stöd den behöver för att överleva.

– Vi tror på sommaren, vad som än händer kommer den. STF har fixat svemestrar till folket sedan 1885 och det gör vi sommaren 2020 också, säger Maria Ros Jernberg på STF.

Högupplösta bilder och kort video för publicering i samband med ”Jag tror på sommaren” med Tusse, fotograf måste nämnas
http://stffrontend.qbank.se/selection/d88ea1dacc830140429abafdcb396c7f

För ytterligare information, intervjuer mm, vänligen kontakta:
Jenny Engström, kommunikationsansvarig STF
jenny.engstrom@stfturist.se, 0735-45 26 44

Robert Olausson, Senior Project Manager, Universal Music AB
070 677 25 20, robert.olausson@umusic.com

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.