Nu levererar Telge Energi 100% Sol till STF Grövelsjöns Fjällstation

Från och med årsskiftet har STF Grövelsjön, en fjällstation med ett hållbarhetsarbete i världsklass, slutit avtal med Telge Energi att köpa 100% Solel. Det betyder att Sveriges sydligaste fjällstation nu tar ännu ett steg mot att driva en hållbar och klimatsmart verksamhet i framkant.

Sedan 2014 har Telge Energi och STF ett samarbetsavtal för att leverera 100% förnybar el till ett stort antal av Svenska Turistföreningens anläggningar. Totalt rör det sig om över 6 GW per år ren förnybar el. Och för STF är valet av energipartner given.

– För oss är det viktigt att vi gör vårt yttersta så att våra medlemmar och gäster kan turista hållbart. Förnybar energi har vi sedan tidigare, och nu har vi dessutom hittat en partner i Telge Energi som kan ge oss ren solel och dessutom till ett bra pris, säger Charlie Ekberg, platschef STF Grövelsjön.

STF Grövelsjön ligger i nordvästra Dalarna på gränsen till Norge, 816 m ö h och har varit ett kärt resmål sedan 1937. Framförallt reser turister till STF Grövelsjöns fjällstation för att gå på tur med skidor och vandra. Fjällstationen är också officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning och löpning.

– Gång på gång visar svenska företag och organisationer att de tar klimatfrågan på allvar och vill bidra till en bättre framtid för kommande generationer. Jag är glad att vi på Telge Energi kan hjälpa STF Grövelsjön att satsa på solkraft och jag uppmuntrar givetvis fler att följer efter, säger Robert Nordström, Produktchef, Telge Energi

Högupplösta bilder för fri publicering i samband med solelsnyheten, fotograf måste anges:
http://stffrontend.qbank.se/selection/12f7564187e587f1e4c1d3888eabaab0

Om STF
Svenska Turistföreningen vet att det finns mycket mer vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill de få fler människor att ta del av Sveriges unika miljöer. Varje år arrangeras tusentals kurser och aktiviteter på STFs anläggningar, och i föreningens många lokalavdelningar. Målet är att vara en tydlig röst för viktiga miljöfrågor, som värnar den svenska miljön, och vill att den ska finnas kvar även för kommande generationer. STF är en ideell organisation med fler än 238 000 medlemmar. I verksamheten finns idag över 300 vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor från norr till söder. www.svenskaturistforeningen.se Läs mer om STF Grövelsjöns hållbarhetsarbete

Om Telge Energi
Telge Energi är elbolaget från Södertälje som kämpar för att förändra världen. Därför investerar Telge Energi i klimatinitiativ som gynnar både nutida och framtida generationer. Det betyder bland annat att Telge Energis vinst bidrar till att ge barn, i Sverige och världen, en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Som kund hos Telge Energi får du alltid 100% ren el från förnybara energikällor som sol, vind och vatten. På så sätt är Telge Energis kunder med och driver omställningen mot förnybart. Läs mer om Telge Energis klimatinitiativ på www.telgeenergi.se.

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Charlie Ekberg, platschef STF Grövelsjön
telefon: 070 216 11 65
e-post: charlie.ekberg@stfturist.se

Robert Nordström, produktchef, Telge Energi
telefon: 08-550 223 64
e-post: Robert.Nordstrom@telgeenergi.se

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.