INTRESSEOMRÅDEN

Ekonomi och organisationsutveckling, Leder och underhåll, Påverkansarbete

LANDSKAP

Norrbotten

Ort

Luleå

Ålder

53

E-POST

lars.jolimont@gmail.com

Lars Lindberg

Varför vill du engagera dig i STF?

Jag har arbetat 30 år i besöksnäring som säsongsanställd, VD och egenföretagare. Till övervägande del i svenska fjällen men även som chef i kryssningsbranschen och projektledare med destinationsutveckling. Jag vill kombinera egen erfarenhet av att driva turistföretag med kunskap och intresse för samhällsfrågor. Genom nuvarande jobb jag getts förmånen att utveckla ett stort regionalt nätverk även utanför besöksnäringen. Jag gillar att STF är en så starkt värderingsdriven organisation samtidigt som man driver näringsverksamhet och just dessa frågor skulle jag vilja engagera mig i.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?

STF ligger ”mer rätt i tiden” nu än då jag var platschef i Kebnekaise för 20 år sedan och det finns ett kunnande för bransch och trender. STF syns i den nationella debatten men i Norrbotten är den offentliga ställningen svårare och mer problematisk än i ex. Jämtland. STF bör vara synligare i den regionala debatten och ta tydligare roll i det regionala samarbetet i besöksnäringen. Det skulle bidra till att sprida STF:s stora kunnande och även skapa förståelse och acceptans för de vägval STF ibland tar inom exempelvis skoterdebatten och som skapat onödig friktion i förhållande till lokalsamhället.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.