STF Västerås Lokalavdelning

Kontaktperson

Gunilla Träff

Telefon: 073-9327854

stf.vasteras@la.stfturist.se

Postadress

STF Västerås Lokalavdelning - Tillbringaregatan 16, 72476 Västerås

Våra kommuner

Arboga, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Surahammar, Västerås

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Bra att veta

VÄLKOMMEN TILL STF VÄSTERÅS

STF Västerås är en av Svenska Turistföreningens lokalavdelningar. För att bli medlem i STF Västerås måste du anmäla att du vill tillhöra vår lokalavdelning. Det kan du göra genom att mejla till oss på stfvasteras@stfturist.se. Enda kravet för att bli medlem är att du också är medlem i STF. Vi ser fram emot att se dig som medlem och som deltagare på våra aktiviteter.

Vi anordnar: vandringar i naturen, cykelturer, skidturer, studiebesök och kulturella s.k. ”STF-kvällar”. Det är lokalavdelningens medlemmar som ideellt driver verksamheten. Våra verksamheter är öppna för alla STF:s medlemmar, men vi välkomnar även andra intresserade.

Program Vårt program hittar du på denna hemsida. Vår programfolder finns på biblioteken,  Naturkompaniet och Björnögården. Varje månad skickar vi även ut ett Månadsbrev med kommande månads aktiviteter samt eventuella ändringar och annan viktig information för lokalavdelningens medlemmar. För att detta skall fungera krävs att vi får medlemmarnas gällande mejladresser

Samåkning Då samåkning är aktuell samlas vi på parkeringsplatsen Södra Ringvägen Västerås, grusplanen mittemot Bombardiers kontor vid korsningen Stora Gatan/Pilgatan. Parkeringen är avgiftsfri kvällar och helger. Varje resenär betalar föraren 10 kronor per mil Om annat ställe valts framgår detta av programmet.

”Mittiveckanvandringar” Våra populära ”mittiveckanvandringar” hålls på onsdagar vår och höst på angiven tid och datum. Vandringarna genomförs i Västerås eller i Västerås närhet. Samlingsplatsen anges på vår hemsida och i månadsbrevet. En typisk vandring är ca 2 timmar vari ingår paus för medhavd fika på en halvtimme. Vandringen sker på stigar, men även på asfalt när vi går i stadsmiljö. Vi återkommer till startpunkten där vi lämnat bilar och cyklar.

Fika Till alla våra utflykter tar vi med eget fika och matsäck om inget annat anges i programmet.

STF-kvällar på Kyrkbacksgården i Västerås Våra STF-kvällar äger rum en gång i månaden under vinterhalvåret och alltid på en måndag med början kl. 18.30 (Insläpp från kl. 18:00). Vi bjuder på natur- och kulturinriktade program, ofta i form av föredrag med bildvisning. Normalt inträde är 40 kr för medlemmar och 60 kr för icke medlemmar. Fika ingår.

Studiefrämjandet Vi samarbetar med Studiefrämjandet, när det gäller aktiviteter, t.ex. studiecirklar. Studiefrämjandet är Sveriges tredje största studieförbund och ger människor över hela landet möjlighet att lära, skapa och utvecklas i gemenskap med andra. Verksamheten samlar varje år över 2,5 miljoner deltagare, varav många ungdomar. All verksamhet sker i lokalavdelningar som omfattar en eller flera kommuner. För vår del sker verksamheten inom Studiefrämjandet Uppsala Västmanland. Studiefrämjandet i Västerås finns på Pilgatan 8C.

Bakom Studiefrämjandet står 18 medlemsorganisationer, varav Svenska Turistföreningen är en. Studiefrämjandet är partipolitiskt, religiöst och fackligt obundet. Medlemsorganisationerna har anknytning till natur, djur, miljö och kultur. Studiefrämjandet hjälper sina medlemsorganisationer att anordna studiecirklar men anordnar också föredrag, kurser och kulturaktiviteter i egen regi.

Vid förfrågningar avseende föredrag eller verksamheter i anslutning till natur, djur, miljö och kultur – kontakta Therese Jäderberg, tel. 0221-212 30,

e-post: therese.jaderberg@studieframjandet.se.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.