Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Villa Söderåsen

Med Söderåsens nationalpark i ryggen och den lilla byn Röstånga nedanför kullen ligger Villa Söderåsen perfekt både för att njuta på plats eller för utflykter runt om i den skånska landsbygden. I den lilla byn finns både service, restauranger och kultur att ta del av.
Vi arrangerar under året olika aktiviteter, event och paketarrangemang. Du hittar aktuella paket och erbjudanden under Aktiviteter. För dig som vill komma hit och upptäcka på egen hand kommer här ett litet urval av vad som finns att göra.

Vandra och springa

Upplev Söderåsens mäktiga natur till fots. Flera vandringsleder startar direkt bakom knuten av Villa Söderåsen. På Röstånga turistbyrå, som är vår granne och ligger i Nationalparkens entré, kan du hämta kartor och broschyrer och få experthjälp. Vandra i böljande bokskog, utmed branta rasraviner av mäktiga förkastningar och längs livliga vattendrag. Här kan du ladda ned en PDF med nationalparkens alla märkta stigar och vandringsleder som varierar i längd och intensitet, från 900 m. upptill 14 km.

Du kan också välja att vandra på Skåneleden där Ås till Ås -ledens etapp 4 slingrar sig genom Söderåsens nationalpark och vidare till vackra närliggande Klåveröd som är ett strövområde med klippor, grottor, dammar och unik mosse.

Cykla

Upplev Söderåsen och dess olika utflyktsmål på cykel. Runt Röstånga och Söderåsens nationalpark finns många fina cykelleder. Cykla genom vacker natur till olika utsiktsplatser, mellan gårdsbutiker, fornlämningar, konstutställningar mm och varför inte passa på att ta ett dopp längs vägen. Granne med Villa Söderåsen ligger turistbyrån som hyr ut cyklar, har cykelkartor och personlig experttips.

Paddla

På Röstånga camping, ca 20 min gångväg från Villa Söderåsen finns kanoter att hyra. Här kan du paddla på en liten sjö utan strömmar, passar perfekt för er med mindre barn. Glid fram i lugna vatten och paddla i livliga små forsar på Rönne å. Hyr kanot, kajak eller boka skräddarsydda dagsturer hos Rönneådalens sport och fritid i Ljungbyhed eller från Kanotcentralen i Stockamöllan. Hos Rönneådalens sport och fritid kan du också paddla en ca. 9 km sträcka som tar ca 2,5 timme och sedan cykla dressin tillbaka. En tur utan pauser tar ca. 45 min men pauser i vacker natur längs spåret är att rekommendera.

Rida

Söderåsens turridning erbjuder ridturer av varierande längd och svårighetsgrad för både nybörjare och rutinerade ryttare. På gården som ligger ca 15 minuters bilfärd från Röstånga upp på åsen, bor de sagolika Haflingerhästarna som tillhör Söderåsens turridning.

Dressin

Cykla dressin genom Söderåsens sköna landskap via den 6,5 km långa veteranjärnvägen. Längs med banan finns många möjligheter till paus på vackra, annars dolda smultronställen.

Slackline

Slackline är en aktivitet som tränar balans och avslappnat fokus i både kropp och sinne, samt involverar träning av princip alla kroppens muskler. Utöver detta är det fantastiskt roligt tycker de flesta! David har alltid linor upphängda i Röstånga med omnejd, så hör av dig ifall ni har lust med en lektion eller workshop, passar stora som små. Det går också att planera in 1-2 dagars slackline äventyr med Villa Söderåsen som utgångspunkt.

Yoga och meditation

Villa Söderåsens Åsa Mullaert som är utbildad yogalärare. Under sommaren ger Åsa även spontana yogaklasser ute i trädgården eller i den magiska Nackarpsdalen. Åsa arrangerar även klasser för andra yoga-, meditations- och mindfulnesslärare.

Se tillgänglighet och boka. Från 325 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.