Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Vallåsens Värdshus

Vi finns mitt mellan Malmö/Köpenhamn och Göteborg vid Hallandsåsens norra sluttning, omgivna av skog och stillhet. Du kan hyra mountainbike hos oss, åka skidor på Vallåsen, uppleva äventyr på Kungsbygget, cykla downhill, ta en guidad mtb-tur eller göra en utflykt till Båstad, Torekov, Kullaberg, Halmstad eller Ängelholm.  Vi har sällskapsrum inrett med skandinaviska designklassiker. Bastu. Biljard. Bordtennis. Grillplats. Stor trädgård med flera sittplatser. Sällskapsspel. Tv-rum. Friluftsscen för konserter bl.a. opera. Stor lummig trädgård och utomhusspel. Uthyrning av mountainbike (ridgecycling.com) och traditionell cykel.

Hallandsåsen vid dina fötter.

Vallåsens Värdshus ligger vid Hallandsåsen på en stillsam plats i skogen. I vår skogsträdgård finns höga tallar, susande björkar och prunkande rhododendron. Trädgården flyter ihop med skogen. En markerad stig leder dig in bland träd, mossa och fågelliv. Skogen är den naturliga plattformen när du bor hos oss – se den som din lekplats. Vid värdshuset har vi byggt en naturlekplats för barnen, och det finns en tipspromenad i skogen. En grillplats och flera härliga uteplatser kompletterar gästköket. I källaren finns ett gameroom med ping-pong, biljard samt bastu.

10 km markerade stigar

Med start från vår parkering finns ca 10 km markerade stigar i skogen. Här kan du vandra, löpträna eller cykla och känna dig trygg med att du hittar hem igen. Terrängen är varierad och nästan uteslutande på smala singletrack-stigar. Det kostar ingenting att använda stigarna som vi har skapat och länkat samman, men vi ber dig ödmjukast att respektera djur, natur och markägare. Mountainbike kan du hyra av Ridge Cycling på plats. Boka din cykel i förväg.

Guidade cykelturer på Hallandsåsen

Anlita en guide, så får du uppleva timmar av cykling utan att behöva bekymra dig om var du befinner dig. Ridge Cycling är ett cykelguideföretag som är baserat hos oss. Med mångårig erfarenhet av att guida både cross country och landsväg på och omkring Hallandsåsen är du i trygga händer hos Lonnie. Turerna anpassas efter alla nivåer.

Redo att upptäcka skogen på egen hand?

Hyr mountainbikes hos oss och följ markerade slingor i skogen. Cyklar finns för barn från 130 cm.

Badtunna i skogen

Hyr vår badtunna som står i skogen i anslutning till bastu och omklädningsrum. Det finns plats för 6–8 personer samtidigt. Är man fler funkar det bra att rotera mellan bastu och badtunna. Pris: 2500 kr/3 timmar. Boka direkt med oss.

​Downhill på Vallåsen bikepark

Bara ett par kilometer från oss finns Vallåsen Bikepark där du kan cykla downhill. I parken finns leder för alla nivåer, från ”mycket lätt” till ”svår”. Här kan du också hyra downhillcykel med full fjädring och skydd samt ta en lektion eller två.

Zipline, rodel och bungy rocket på Kungsbygget

Matilda och Linus på Kungsbygget erbjuder zipline, rodelbana och bungy rocket i en välkomnande och lekfull miljö. Anläggningen ligger ungefär 5 minuter med bil från hotellet. Du kan enkelt ta dig dit på cykel om du vill ha en komplett äventyrsdag.

Bad och stränder

Närmaste strand från oss är Mellbystrand/Skummeslövsstrand med 12 km sandstrand och långgrunt havsbad. Det tar ca 15 minuter att köra dit med bil. Fler stränder finns i Båstad/Bjärehalvön, ca 20 minuter bort, där det även finns bassänger utomhus på Malenbadet. Vintertid rekommenderar vi Laholms simhall och Kallbadhuset i Båstad.

​Golfbanor

Inom en halvtimmas körning finns massor av golfbanor. Närmast geografisk ligger Laholms GK, som har 18 hål, samt en “pay and play” 9-hålsbana.

Utflykter

Vilgots surdegsbageri och café finns i vår by Våxtorp, ca 1,5 km från värdshuset. En trevlig promenad genom skog och över äng med god fika som belöning.

Laholm är en gullig liten stad med kullerstensgränder, små butiker och atmosfär. Vi gillar särskilt Teckningsmuseet (Nordens enda), Laholms bokhandel, Rökeriet och butiken Hela Världen.

Båstad är också en fin ort, med ett lite större utbud av caféer, shopping och evenemang. Vi tycker om Malenbadet, Caféet Två Män, Bokhandeln med Café Bokhandlargården, Bjäreglass kiosk på torget, Boarps handelsbodar och promenader längs havet.

Torekov, Hovs hallar och Hallands väderö längst ut på Bjärehalvön är en fin heldagsutflykt. Missa inte Rapps bageri och Fiskhuset i hamnen i Torekov.

Höganäs, Mölle och Kullaberg är en annan fin dagsutflykt. Här vill vi tipsa om Nimis, Höganäs saluhall, Garage och Holy Smoke.

Hishult är en by öster om oss, och här finns Hishults Konsthall som är en fin utflykt. På vägen dit kan du titta in hos Malmnäs inredningsbutik ute på landet.

Naturreservat

I vår närhet finns flera härliga naturreservat att upptäcka. Alla med sin egen karaktär.

Osbecks bokskogar med ”katedralisk” känsla i Sveriges största bokskog och mäktig utsikt över Laholmsslätten.

Åstarpe Mosse med mjukt under fötterna och gott om bär i trolsk urskog

Djurholmens naturreservat med fjällkänsla på Hallandsåsens topp

Hovs Hallar med sina dramatiska klippor och friska havsvindar i filmisk miljö

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.