Området runt Torsby är ett eldorado för den aktive, naturintresserade besökaren. Här väntar vandring, cykling, paddla kajak, flottfärder, skidåkning och mycket mer. I Torsby kommun finns över 70 naturreservat med vacker natur. En del har fina vandringsleder och utsiktspunkter. Finnskogleden, Siristigen, Sjutorpsleden, Nordvärmlandsleden och Hovfjället är några av våra bästa leder där man kan vandra i både djupaste vildmark och tätortsnära kulturlandskap. Eller utforska MTB- leder i både skogsterräng och på småvägar och längre cykelleder för flerdagars turer. Njut av paddling i fina älvar och åar som flyter fram genom skogslandskapet.

Med Valbergsängen sporthotell som utgångspunkt så har du nära till det mesta och området erbjuder utmaningar och upplevelser året om. Från oss har du bara en kort promenad till Skidtunneln och motionsspåren på Torsby sportcenter. På Torsby skidtunnel och sportcenter är det -3 grader och perfekt skidåkning året om. Vintertid så tar du på dig skidorna utanför dörren och väljer sen vilket av spåren du vill ge dig ut på. Föredrar du alpinskidåkning så tar du skidorna på axeln och går till Valbergsbacken 200 meter bort. Efter en lång dag ute så kan det vara skönt att krypa in i bastun.
I området finns även närhet till historiska miljöer, exempelvis Kollsberg hembygdsgård, vackert och högt belägen vid Frykens norra spets med milsvid utsikt, där man kan uppleva bygdens historia och få en inblick i hur livet var förr i tiden.

Välkommen till Torsby i norra Värmland!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.