Upplev mer

Världsarvet med den fortfarande pågående landhöjningen som möter älv, berg, skog, hav och vackra byar och samhällen. Området bjuder på välskötta vandringsleder, makalösa vyer, fåglar, fauna, kultur, smaker. Nordingrå har samlat många konstnärer i generationer och det finns en mångfald av aktiva konstnärer och konsthantverkare. Allkonstverket och friluftsmuseet Mannaminne ligger i närheten av oss där vår gård har en koppling till konstnären Anders Åberg vars far var Pelle Åberg.

Miljön i Nordingrå är mycket vacker med sina 52 små byar, 52 berg och 52 sjöar. Närheten till Skuleskogens nationalpark, Skuleberget, Ulvön, Trysunda, Ångermanälven med de historiska platserna, Höga Kustens inland med hällristningarna i Nämnforsen är några värt att nämna.

Vi brinner för att du som gäst får möjligheten att uppleva det bästa området har att erbjuda. Vi har skapat flera olika paket av våra egna favoritupplevelser som tidigare turister. En skräddarsydd semester med en blandning av unik natur, friluftsliv, kultur och smakupplevelser. Kontakta oss gärna med dina frågor och önskemål

Aktiviteter

Här kan du läsa om våra paketerbjudanden.

Boka våra välkomponerade och populära inspirations- och vandringspaket med hållbara aktiviteter årets alla månader. Vi skräddarsyr det bästa av varje årstid under din Höga Kusten vistelse.

Vi har den välskötta Världsarvsleden med drygt 100 km led precis utanför tomten och den mera kända signaturleden Höga Kusten leden går att ansluta från centrala Nordingrå som ligger 7 km från oss.

Vandring sommar som vinter i kombination med att uppleva kultur och smaker uppskattas av våra besökare tillsammans med den personliga servicen. Många uppskattar att kombinera någon dag med att paddla med våra 2 havskajaker eller ta en cykeltur med våra 2 elcyklar. Uppskattad aktivitet är också att plocka bär och svamp, skåda stjärnhimmel och norrsken, bada bastu. Vintertid finns flera ställen att åka längdskidor, långfärdsskridskor och snöskovandra. Turerna kan anpassas efter ålder, intresse och förmåga. Snöskor går att hyra på plats.

Alldeles utanför dörren finns Björnåsleden, som ansluter till den tio mil långa Världsarvsleden. Bara några kilometer bort ligger den magiska naturreservatet Rotsidan med den långa strandsträckan med den unika Nordingrågraniten. De pittoreska fiskelägen Bönhamn och Barsta med sina fiskekapell och båtturen till mäktiga Högbonden sommartid finns också i vår närhet.

Endast en dryg halvtimmes bilfärd ligger Skuleskogens nationalpark med mäktiga Slåttsdalsskrevan och Slåttsdalsberget. Till Skulebergets topp ta dig upp på linbana eller klättra via Ferrata där det är givande att besöka Naturrum. Fabriksbutiken Docksta sko, Fjällräven Outlet och Mjälloms tunnbröd och delis delikatessbutik är några att nämna.

På samma avstånd längs Ångermanälven finns en mängd kulturhistoria som museum om häxprocesser, spår av den omfattande flottningen till monumentet Ådalen 31 och lokal whiskytillverkning.

Våra helpensionspaket

• Vi lägger stor vikt vid personligt bemötande och trivsam vistelse
• Noga utvalda och varierade turer som är karaktäristiska för världsarvet i Höga Kusten och anpassas efter vana, önskemål och intresse
• Välkomstbrev med praktisk information ca en vecka innan ankomst så vi kan justera kost eller annat vid behov
• Kartmaterial och personlig introduktion av varje tur och utflykt
• Närproducerade smakupplevelser i samarbete med utvalda lokala restauranger
• Varierade och näringsrika frukost- och lunchingredienser förberedda i kylen och fika till turerna
• Transfer till startplats inom Nordingrå i samband med vandringspaket
• Trivsamt boende i tvåbäddsrum eller i ateljéstuga inkl. sänglinne, handduksset, morgonrock och tofflor till låns
• Skön vila i svanenmärkta sängar efter utflykterna och med möjlighet till bastubad
• Inspirationsböcker om trakten till låns på plats
• Personliga turtips utifrån våra egna och andra gästers erfarenheter
• En återkommande aktivitet på gården är Retreat under höst, vinter och vår. Vill du veta mera berättar Mirja gärna om innehåll och upplägg

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.