Mat & dryck

De lokala smakerna är en självklar del av våra paket. Vi samverkar med utvalda restauranger och matleverantörer som bjuder på en variation av vad Höga Kusten har att erbjuda.

Vår närmaste restauranggranne ligger på 20 minuters gångavstånd från gården i byn Själand. Sommartid äter våra gäster middag på restaurang Gårdsbutiken som är Whiteguide-nominerade flera år i rad och utsedda till årets entreprenörer 2021 av Landsbyggare. Anna och David Nilsson arbetar med många lokala matproducenter och har även en egen produktion av sylt, saft och marmelader. De har även en trevlig butik intill restaurangen med inredning, hantverk och växter (Gårdsbutiken har även öppet under adventstid samt helgerna i maj och liten självbetjäning årets alla månader)

Restaurang Skutskepparen som drivs av Rhode Häggblad bjuder på traditionella rätter med lokala råvaror och ligger vid fiskebyn Barsta, ca 7 km från oss. Restaurangen har öppet från vår till höst. Intill restaurangen ligger det äldsta fiskekapellet från 1600-talet i Nordingråområdet.

1923 Tunnbröd & Deli finns i Ullånger, ca 15 km från oss. Det är ett familjeföretag som startade tunnbrödstillverkningen för exakt 100 år sedan. De är vår uppskattade samarbetspartner under årets alla månader. Från dem kan vi erbjuda en matig delikatessbricka som anpassas efter matpreferenser och kan innehålla både fisk, vegetariskt, chark, ostar med mera. Delibutiken är ett uppskattat besöksmål och öppen med självbetjäning. Intill Höga Kusten-bron äter våra gäster på restaurangerna Hotell Höga Kusten och Hotell Björkudden. Hotellen är öppna året runt drivs av Mats Löfroth med sönerna. De är kända för god lokal mat och bra service.

I samtliga restauranger väljer du två eller tre rätter fritt från menyn – beroende på vilket paket du väljer. Drycken till middagen ingår inte i paketet. Måltidsdryck för delibrickan går bra att ta med till boendet.

Frukost, lunch och fika ingår i helpensionspaket. Frukost och lunchingredienser finns i köket. Alla ingredienser är utvalda för smak, näringsrikhet, bra variation och enkel tillagning. Du förbereder själv din frukost, lunch och fika inför turerna. Recept till varje dags matsäck finns förberedda för dig. Termosar, koppar, bestick, matlådor och vattenflaskor finns att tillgå. Det enda du behöver ta med är egen ryggsäck.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.