Mer om boendet

På Pelle Åbergsgården bor du och ditt sällskap bekvämt och hållbart i något av våra omsorgsfullt inredda och trivsamma hus med arrangerade helpensionspaket, skräddarsydd konferens eller med självhushåll. Din upplevelse har högsta prioritet och vi hoppas att den andas personligt bemötande, harmoni, hållbarhet, kvalitet och mäktiga naturupplevelser

Du kan välja mellan det stora Gårdshuset eller det mindre Ateljéstugan. Båda husen är charmigt inredda med fantastiska möjligheter för samvaro både inomhus och utomhus. Söderläget och omgivningarna inspirerar till eftertanke och goda samtal på någon av de vackra uteplatser som finns runt om ditt boende.

På boendet finns en hjärtstartare.

Gårdshuset

Det charmiga gårdshuset hyrs för ett helt sällskap i taget. Njut av våra populära helpensionspaket eller bo med självhushåll från 4 till 8 personer. Ni har 4 sovrum med dubbelsängar alternativt 2 enkelsängar i varje. På undervåningen finner ni ett trivsamt och fullt utrustat kök att laga egna middagar om så önskas. Braskaminen sprakar i bakgrunden och välkomnar till härliga kvällar med samtal om dagens upplevelser i Världsarvet. På övervåningen finns ett stort allrum med gott om plats för umgänge med soffgrupp, sällskapsspel och ytor för barn att leka. I gårdshuset finns en toalett, WIFI och luftvärmepump. I en separat byggnad finns den stora bastun, duscharna, en altan att svalka sig på samt ett torkskåp och en ytterligare toalett som delas med ateljéstugans gäster. Sittgrupp med soltak och kolgrill finns på den stora gräsmattan.

Ateljéstugan

Den mysiga ateljéstugan ligger på en höjd i bortre änden av gården, med makalös utsikt över dalen nedanför och bergen runt omkring. En stor altan löper runt den lilla stugan och välkomnar er till fina stunder till den magiska utsikten. I ateljéstugan finns 2 enkelsängar som kan ställas samman till en dubbelsäng om så önskas. Ett bord med soffa och stolar där konstnären Pelle Åbergs gästbok i form av en dörr finns att beskåda både till frukost och middag. Stugan är välutrustad med köksporslin till matlagning i pentryt. WC och dusch i en separat byggnad där du som helpensionsgäst njuter även av bastun som delas med gårdshusets gäster. Tillgången till rinnande varmt vatten i ateljéstugan är mellan maj-okt och färskvatten i dunk övrig tid.

Historia

På gården tillbringade Stockholmskonstnären Pelle Åberg (1909–1964) sin fritid tillsammans med familj och andra konstnärer. Sonen Anders Åberg skapade senare allkonstverket och friluftsmuseet Mannaminne, bara ett par kilometer bort. Pelle Åberg med fru Aina, barn och vänner levde ett rikt liv på gården med många konstnärer bland besökarna och spår av den tiden lever ännu kvar idag. I den lilla ateljéstugan finner du en dörr målad under årens lopp av konstnärsbesökare i stugan. Känslan av att vakna upp i ett konstnärshem är inspirerande och många av våra gäster uppskattar att få skriva, måla, fotografera och skåda det rika djurlivet.

Se tillgänglighet och boka. Från 548 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.