Upplev mer

I Oskarshamn finns mycket att se och upptäcka. Vissa attraktioner ligger precis vid vattnet, andra i centrum och några omgivna av frodig skogsmark.

Oskarshamns närhet till havet har präglat mycket av stadens historia. Den tidigare köpingen Döderhultsvik fick sina stadsrättigheter 1856 och döptes efter dåvarande kungen – Oscar I. Sjöfart och skeppsbyggeri är tätt förknippat med Oskarshamn och på Sjöfartsmuseet finns allt om sjöfartens och varvsindustrins utveckling.

Vägg i vägg med Sjöfartsmuseet ligger Döderhultarmuseet med en stor utställning om Oskarshamns mest välkända person – träkonstnären Axel ”Döderhultaren” Petersson.

Kärnkraft och framtida förvaring av kärnbränsle har också satt Oskarshamn på kartan. Intresserade kan följa med på en busstur 500 meter ner i urberget för att se hur ett framtida djupförvar kan komma att se ut.

Från Oskarshamns hamn går båtturer till såväl den vackra skärgården som den sägenomspunna ön Blå Jungfrun mitt i Kalmarsund.

Se tillgänglighet och boka. Från 225 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.