Gruppbokning

Boendets huvudsida: STF Nääs slott

Bröllop, fest, konferens och evenemang

Nääs bjuder på vacker unik miljö för livets alla högtider och sammankomster. Detta är Sveriges största byggnadsminne och är dessutom öppet för bokning av unika evenemang, fester, konferenser och bröllop. Genom åren har slottet även varit en populär inspelningsplats för film och tv-produktion, och här spelades stora delar av SVT:s dramaserie ”Vår tid är nu” in. Fru Löwanders lägenhet spelades in i stora matsalen, Abrahamsons privata matsal, bibliotek och skrivrum samt i de två rosa gästrummen. Den vackra spiraltrappan som syns ofta i serien likaså. Avsnitten om familjens sommarrestaurang ”Gällnö Wärdshus” är mestadels inspelad i, och runtomkring, huset Vänhem. 

På Nääs hålls årligen fler än 40 fester och evenemang med olika teman. Oavsett om det är folkdräkt, frack eller jeans som gäller för dina gäster så ger Nääs inramningen och förutsättningarna för en minnesvärd tillställning. Under årens lopp har oändligt många blivande par träffats på Nääs och sedan kommit tillbaka för att vigas i den vackra miljön. Här finns vackra historiska lokaler för alltifrån det lilla sällskapet och upp till 200 gäster.  

I den stora salen på slottets andra våning kan man samlas för en vigsel under stora delar av året. Salens interiör i empirestil ger en ljus och fin inramning. 

Vänhem var från början slottsägaren August Abrahamsons sommarvilla men flyttades till Nääs år 1873 från Bellevue i Göteborg. Till huset har sedan byggts en vacker glasveranda och en stor matsal som båda idag är flitigt använda för bröllop. Bröllopsgästerna äter middagen i den magnifika matsalen som rymmer upp till 140 sittande gäster och som har högt i tak och utsikt över både sjön och slottet. I den vackra glasverandan, som vetter ner mot sjön Sävelången, hålls ofta vigselceremonier och sedan efter middagen även dansen. I Vänhem finns även fem gästrum, fyra dubbelrum och ett rum med fyra sovalkover. I anslutning till boendet och verandan finns också ett sällskapsrum för avkoppling. På området finns ytterligare 12 rum med plats för 26 gäster. 

Björkenääs uppfördes år 1878 som bostad åt föreståndaren på Nääs slöjdseminarium, Otto Salomon, och har fina sällskapsutrymmen med utsikt över slottet och närhet till badplatsen Nääsbadet. Huset är perfekt för er som vill träffas men inte får plats hemma, för en släktmiddag, konferens eller för att bara umgås tillsammans. Här finns matsal, salong, två balkonger, gratis wifi och ett fullt utrustat kök. Det går att hyra hela huset såväl som enstaka rum för en eller flera nätter. I Björkenääs finns totalt sju rum för 16 personer – ett enkelrum, fyra dubbelrum och ett fyrbäddsrum samt ett trebäddsrum med egen toalett. Totalt i huset finns fyra toaletter med dusch, två på varje våning.  

Lekhuset uppfördes 1905 för lek- och danskurser för eleverna på slöjdseminariet. Takhöjden är imponerande och den bevarade inredningen gör byggnaden unik. Salen rymmer upp till 200 sittande gäster och går att dela av med ett draperi samt har en scen för musik och underhållning. Lekhuset är en populär lokal för bröllops, konserter, föreställningar, evenemang och dans.  

Kontakta oss med dina önskemål så återkommer vi med offert.   

Välkommen att skapa dina egna unika minnen på Nääs! 

Kontakta oss för prisförslag

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.