Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Möja Vandrarhem

Möja – ön vid horisonten

Möja ligger ytterst i Stockholms mellanskärgård, precis där den karga ytterskärgården börjar. Till Möja åker du från Stockholm city med Cinderella eller Waxholmsbolaget. Hyr du en kajak på Möja så når du naturreservaten öster om Möja efter bara några minuter, och är du van paddlare så ligger öppet hav inte långt ut! Du kan också köpa Waxholmsbolagets båtluffarkort och stanna till på flera fantastiska öar på vägen till, eller från, Möja, vad sägs om Grinda, Gällnö, Ingmarsö, Finnhamn, Husarö, Svartsö eller Sandhamn.

Stora Möja är med sina fina landsvägar en utmärkt cykel- och promenadö med bra grusväg från norr till söder. Det finns ca 200 bofasta på Möja och ön har skola, matbutik, restaurang och boende som är öppet året runt. På sommaren öppnar flera restauranger, glasskiosk, hantverksbodar, dansbana och museer och under högsommaren tiodubblas befolkningen.

Ön har flera naturstigar och förutom havet som hela tiden är närvarande finns det mitt på Möja en stor vacker urskog och ett fantastiskt naturreservat. Det finns även tre insjöar. Naturstigarna är
uppmärkta med gula band, den stora (12km) går mellan Hamn-Ramsmora och den lilla (3,5km) från går mellan Dansbanan – Strutsarna.

Landsvägen är perfekt för promenad, löpning eller en cykeltur, vi hyr ut 3-växlade damcyklar med korg, lådcyklar och barncyklar, hjälm ingår såklart. Och vill du ut på havet finns havskajaker och taxibåt. Sommartid flera restauranger och några har öppet året runt, läs mer på visitmoja.se

Från fastlandet kan du åka från Sollenkroka längst ut på Värmdö, eller ända inne från Stockholmcity och kliva av på någon av Möjas sex ångbåtsbryggor.

Se tillgänglighet och boka. Från 325 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.