Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Lugnåsberget Ekohotell

På Lugnåsberget Ekohotell bor du i lugn och lantlig miljö, och sover skönt i trevliga rum. Rummen är praktiskt inredda och har många detaljer som speglar vår personlighet. Ekohotellet består av två hus med totalt 6 rum, en lägenhet och totalt 23 bäddar. Ett av våra rum är anpassat för rullstolsburna. I våra priser ingår alltid linne och handdukar, ekologisk basfrukost samt slutstäd. Du har fri tillgång till Wifi via fiber i alla rum så du kan vara både uppkopplad och nedkopplad. Vi har öppet året runt.

I det röda huset finns 6 rum med totalt ca 18 bäddar. Samtliga rum har eget dusch/wc, egen ingång samt ligger i markplan. Det finns även möjlighet till extrasäng i några av rummen. Här finns också ett gästkök med ca 10 sittplatser. En stor veranda med flera sittgrupper löper runt hela huset. I flera rum är husdjur välkomna.

På det gula husets ovanvåning finns en liten, mysig lägenhet med 2 separata sovrum med egen dusch och wc, totalt 5 bäddar. Här finns också ett kök och ett litet mellanrum med sittgrupp. Matbord finns i ett av sovrummen och balkong i det andra. En trappa utomhus under tak leder upp till ovanvåningen. I denna lägenhet är husdjur välkomna.

Vårt frukostkök finns på nedervåningen i det gula huset. Här finns också ett större rum med plats för ca 24 sittande personer vid bord. Här hittar du även brädspel och böcker. Utanför finns en veranda under tak för ca 24 personer.

Du har tillgång till två fullt utrustade självhushållskök, där du själv kan fixa med mat. Du kan också förbeställa någon av våra middagskorgar med lokala och ekologiska produkter, som du kan äta när det passar dig. Ät inne eller ute efter väder och önskemål.

Utomhus finns en stor trädgård för lek och avkoppling. Här finns trädgårdsmöbler och grillar och ett utomhuskök där man kan laga mat över öppen eld. I trädgården får du gärna äta av de bär som växer på buskar och träd. Får och höns hälsar välkomna på ekohotellet under sommaren. På andra sidan vägen betar kor. Hundar är varmt välkomna till oss och får vara överallt på vårt lilla ekohotell. Av respekt för övriga gäster ber vi er att hålla hunden kopplad. Här finns också vår egen hotellhund Kajsa.

För dig som söker ett lite mer äventyrligt boende finns en lägerplats i vår fårhage med vindskydd där man kan sova. Vi har sovsäckar att hyra ut. Då kan du också prova på att laga mat ute över öppen eld.

Hos oss kan du hyra:

  • Härlig vedeldad bastu
  • Köksutrustning för matlagning vid elden
  • Sovsäckar med liner
  • Elcyklar (cykelhjälm och cykelkorg ingår)
  • Barncyklar (cykelhjälm ingår)
  • Skeppshult 3 växlade cyklar (cykelhjälm och cykelkorg ingår)
  • Kanot (paddlar, flytvästar, karta och transport till sjön Vristulven ingår)
  • Har du egen cykel kan vi ordna med låsbart utrymme till den

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.