Upplev mer

Friluftsmuseet Gamla Linköping

Upplevelser året runt – alltid öppet och fri entré. Att besöka Friluftsmuseet Gamla Linköping är att färdas tillbaka i tiden 100 år, ett helt stadskvarter med tidsenliga handelsbodar i charmiga trähus till sommarevenemang och konserter i den anrika miljön på Folkparksteatern. Det finns även butiker, restaurang och café. Sugen på choklad? Då är ett besök I Cloettaboden ett måste. Ett tuff tuff tåg tar dig genom Vallaskogen till Lill Valla, Linköpings största lekplats, här finns även grillplaster och bord där ni kan äta er matsäck.

Linköpings Domkyrka

Ett besök ni inte får missa, Domkyrkan har dominerat stadsbilden i över 800 år. Den mäktiga katedralen är en del i Linköpings siluett, en symbol för staden. Det är också Sveriges bäst bevarade medeltida katedral med fantastiska glasmålningar i fönstren och i Mariakapellet finns ett av världens förnämsta konstverk med en gravyr i tre fönster av Maria med en blomstermantel. Som en pilgrimsvandring i kyrkan kan du följa frälsarkransens pärlor som finns nedsänkta i stengolvet. Passa även på att besöka Linköpings Slotts och Domkyrkomuseum

Flygvapenmuseum

Den ultimata platsen för dig som fascineras av unika, historiska flygplan! Här får du lära dig mer om det svenska försvarflygets utveckling och se unika samlingar föremål. Du har även möjlighet att spaka JAS 39 Gripen-simulatorn och prova på att vara stridspilot för en stund. Det pågår även ständigt aktiviteter för hela familjen med allt från experimentshow i flyglabbet till guidade visningar i museets lokaler. I Kalla Kriget-utställningen kan man exempelvis uppleva tidstypiska svenska hem från början av 1950-talet till slutet av 1980-talet.

Göta kanal med Bergs slussar

Utanför Linköping flyter Göta kanal och vid Bergs slussar finns allt från kulturhistoriska upplevelser till grön natur, smakfullt restaurangliv och slussande båtliv. Hjärtat i Bergs slussar, som enligt många är själen i hela Göta kanal, är Carl Johans slusstrappa. Trappan imponerar med sina sju sammankopplade slussar som tillsammans är kanalens längsta slusstrappa. Det är en hisnande upplevelse att se båtarna lyftas eller sänkas de 18,8 meter mellan Roxen och Bergs gästhamn. Njut av båtglada resenärer, underbara sommardagar och smakrika matupplevelser i hamnlivet som myllrar i området sommartid.

Kinda Kanal

Ett stenkast från Cityhotell tar dig ner till Stångån och en fin promenad utmed Kinda Kanal som flyter genom staden. Båten Kind tar dig genom 8 mil av naturupplevelser, slingrar sig fram genom vida slätter i norr till den natursköna skogsbygden i söder. Andas in lugnet, den friska luften och finn din inre ro. Du kommer också stöta på ett rikt slussliv kanalen har 15 handdrivna slussar och är också perfekt för paddling i alla dess slag.

Vandra på Östgötaleden

Östgötaleden erbjuder 140 mil med en garanterad varierad natur- och kulturupplevelse, 11,5 mil av dessa finns inom Linköpings kommun. Här möter ett varierande landskap med slätter, kanaler, det fantastiska eklandskapet, hagmarkerna och de kuperade skogstrakterna. Det finns mycket att se och lära under vandringarna – både om natur och äldre kultur.

Vill du pilgrimsvandra finns Birgittaleden, en pilgrimsväg som knyter ihop delar av den heliga Birgittas liv, i dåtid och nutid. Börjar du vid Domkyrkan i Linköping har du fyra dagar med 81 kilometers vandring framför dig med nya upplevelser och intryck – men framför allt möjligheten till eftertanke och tystnad.

Vill du ha mer tips inför ditt besök i Linköping hjälper vi dig gärna eller besök hemsidan för Visit Linköping www.visitlinkoping.se

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.