Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Kvikkjokk Fjällstation

Rumstyper

När STF Kvikkjokk Fjällstation öppnades 1928 bestod anläggningen av en timmerbyggnad. 1960 invigdes fjällstationens andra byggnad. Idag har vi 19 rum med 60 bäddar.

Vi erbjuder enkelrum, 2 bädds rum och 4 bädds rum. Alla rum har vandrarhemsstandard med handfat på rummen och dusch, toalett i korridoren. Sänglinne ingår inte i rumspriset, men finns att hyra. Städ ingår inte men går att beställa. Två 4 bäddsrum kan även bokas bädd vis (ett rum dam och ett rum herr)

Tvåbäddsrum

Tvåbäddsrummen ligger i den äldre byggnaden. Det finns tvåbäddsrum med våningssängar från 30-talet och rum med två enkelsängar. Alla rum har handfat. Dusch och toalett i korridoren. Rummen har utsikt över forsen. Sänglinne ingår inte i rumspriset, men finns att hyra.

Fyrbäddsrum

Fyrbäddsrummen ligger i huvudbyggnaden. Alla rum har handfat. Dusch och toalett i korridoren. Sänglinne ingår inte i rumspriset, men finns att hyra.

Tälta

För dig som vill tälta när du kommer till Kvikkjokks fjällstation så gäller följande:

Kvikkjokk Fjällstation i sig har inga egna tältplatser att erbjuda då det inte finns lämplig mark. Men det går utmärkt att tälta på kommunal mark i Kvikkjokk, exempelvis så finns det en liten skogsglänta i närheten av fjällstationen som lämpar sig väl. Där tältar du enligt allemansrättens riktlinjer och tar hand om både natur, djur och resenärer i området samt respekterar andra boenden. Du tar hand om dina sopor själv, sorterar och slänger dessa i kommunens faciliteter.

På Kvikkjokk fjällstation finns följande service till dig som tältar:

  • För 150 kr per dygn får du tillgång till ett litet servicehus utanför fjällstationen, där det finns dusch och toalett. Vänligen observera att fjällstationens toaletter och duschutrymmen endast är tillgängliga för betalande boendegäster.
  • Du är välkommen att boka bord i fjällstationens restaurang, där det varje kväll under säsong serveras middag från en á la carte-meny.
  • Du är välkommen att handla lättare förtäring och fika i det lilla caféet.
  • Du är välkommen att handla proviant, fika, kartor med mera i den lilla butiken i anslutning till receptionen.
  • Du är välkommen upp till sällskapsrummet på stationen, där du även kan ta med dryck och mat som du köpt i butiken. Det finns också en mikrovågsugn du kan använda. Vänligen observera att det allmänna gästköket endast är tillgängligt för betalande boendegäster på fjällstationen.
  • Du är varmt välkommen att boka en tid i den nybyggda bastun, hör av dig till receptionen för ledig tid.
  • Observera att övriga faciliteter, såsom exempelvis torkrum, gästkök, duschar/toaletter i huvudbyggnaderna, sopstation, hundrum mm endast är tillgängligt för betalande boendegäster på fjällstationen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.