Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Helags Fjällstation

Gå upp på Jalkedsåajja. Ta en tur upp på Jalkedsåajja, där du kan njuta av utsikten över Krusetjärnarna, Gåsen, Härjångsåsen och Stora Härjångsstöten.

Bestig Helagstoppen. Är du här och vädret tillåter är en tur till Helags topp (1797 meter över havet) en favoritutflykt. Blir det oväder kan du ändå ha glädje av att ta dig upp i den centrala platån/grytan i massivet.

Beskåda Glaciären. Gå mot Helagstoppen men stanna i så kallade grytan. Här kan du under vintertid titta på glaciären från närmare håll och under sommartid se glaciärsjöarna som bildats av smältvattnet. Är du här och vädret tillåter är en tur till Helags topp (1797 meter över havet) en favoritutflykt. Blir det oväder kan du ändå ha glädje av att ta dig upp i den centrala platån/grytan i massivet. Här kan du under vintertid titta på glaciären från närmare håll och under sommartid se glaciärsjöarna som bildats av smältvattnet.

Pilgrimsvandra och beskåda Predikstolen.. Ta leden mot fältjägarstugan och efter 6 kilometer korsar du den gamla pilgrimsleden Jämt-Norgevägen. Sedan medeltiden har många pilgrimer vandrat denna stig för att nå Nidaros, nuvarande Trondheim. Österut går stigen till Ljungdalen och västerut går den längs Sylsjön, genom Skarvdörrspasset och vidare över norskagränsen. Härifrån är det vacker utsikt över det mäktiga fjället Predikstolen. Vissa hävdar att även Helagsfjällets namn skulle komma sig ur att det kallats ”det Heliga fjället”.

vandrare i närheten av Helgas
Helagsglaciren
helgas glaciar
Helags fjällstaiton
skylt helagsbadet

Se tillgänglighet och boka. Från 325 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.