Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Helags Fjällstation

Hyr din egen guide på Helags

Med en egen fjällguide är nästan allt möjligt, vår certifierade fjällguide har erfarenhet av att guida toppturer, turskidåkning och mycket annat. Utmana oss med dina önskemål så ska vi göra allt vi kan för att uppfylla dem, exempel genom en klassisk skidtur på fjället eller teknikträning, turskidor, topptursskidåkning, snöskovandring, fjällkurs eller varför inte en mysig tur på fjället där vi gör en eld, kokar kaffe, bakar eller lagar mat över öppen eld?

Pris från 5000 kr och då ingår:
– Heldag (8h) med fjällguide
– Aktivitet enligt överenskommelse
– Priset gäller per dag och avser hela sällskapet, 2–8 deltagare/guide. Bokning endast på förfrågan via mejl till hedda.wendt@stfturist.se

Bra att veta
Gruppstorlek: Max 10 deltagare per guide för turskidor / Max 6 deltagare per guide per guide topptur eller matlagningsarrangemang
– Avbokningsvillkor: Avbokning kan ske fram till 14 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp. Programmet kan ändras på grund av rådande väder/snöförhållanden eller annan oförutsägbar händelse.
– Observera att toppturer endast erbjuds under februari och mars månad för att inte störa rennäringen
– Ta med Kläder efter väder, utrustning för aktiviteten (såvida du inte hyr av fjällstationen). Säkerhetsutrustning ingår.Upptäck på egen hand

Gå upp på Jalkedsåajja. Ta en tur upp på Jalkedsåajja, där du kan njuta av utsikten över Krusetjärnarna, Gåsen, Härjångsåsen och Stora Härjångsstöten.

Bestig Helagstoppen. Är du här och vädret tillåter är en tur till Helags topp (1797 meter över havet) en favoritutflykt. Blir det oväder kan du ändå ha glädje av att ta dig upp i den centrala platån/grytan i massivet.

Beskåda Glaciären. Gå mot Helagstoppen men stanna i så kallade grytan. Här kan du under vintertid titta på glaciären från närmare håll och under sommartid se glaciärsjöarna som bildats av smältvattnet. Är du här och vädret tillåter är en tur till Helags topp (1797 meter över havet) en favoritutflykt. Blir det oväder kan du ändå ha glädje av att ta dig upp i den centrala platån/grytan i massivet. Här kan du under vintertid titta på glaciären från närmare håll och under sommartid se glaciärsjöarna som bildats av smältvattnet.

Pilgrimsvandra och beskåda Predikstolen.. Ta leden mot fältjägarstugan och efter 6 kilometer korsar du den gamla pilgrimsleden Jämt-Norgevägen. Sedan medeltiden har många pilgrimer vandrat denna stig för att nå Nidaros, nuvarande Trondheim. Österut går stigen till Ljungdalen och västerut går den längs Sylsjön, genom Skarvdörrspasset och vidare över norskagränsen. Härifrån är det vacker utsikt över det mäktiga fjället Predikstolen. Vissa hävdar att även Helagsfjällets namn skulle komma sig ur att det kallats ”det Heliga fjället”.

vandrare i närheten av Helgas
Helagsglaciren
helgas glaciar
Helags fjällstaiton
skylt helagsbadet

Se tillgänglighet och boka. Från 325 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.