Upplev mer

Sommarens och vinterns aktiviteter i Ljungdalsfjällen bjuder på allt från lätta till längre vandring- och skidturer, cykling, ridning, fiske och bad. Här finns möjlighet att njuta av försommarens orkidérikedom, plocka bär, kanske fylla din hink med guldgula hjortron eller hitta en egen backe med kantareller. Utöver många aktiviteter bjuder Ljungdalsfjällen på ett spännande djurliv och underbara möjligheter till avkoppling, lugn och ro.

Här kommer ett axplock av de turer som du har möjlighet att njuta av direkt från STF Fjällhornet Resort:

Utflyktsmål

Helags, Helagsglaciären och Helags Fjällstation

Besök Sveriges högsta fjälltopp, söder om polcirkeln, med vår allra sydligaste glaciär. På stationen erbjuder man förutom övernattning (måste förbokas) både fika, mat och shopping i en liten butik. Den öppna spisen i matsalen sprakar och värmer gott om kvällarna.
Här finns STF:s äldsta fjällstuga bevarad. Den används fortfarande för övernattning.

Vargtjärnstöten

Här finns rester från gruvbrytning som skedde i mitten av 1700-talet. En historiskt spännande plats med mycket vacker utsikt över Ljungandalen och fjällvärlden runt omkring.

Stortuvan

Endast 3 km från anläggningen och på norra sidan av Kesusjön ligger Stortuvan med hänförande utsikt mot Helags och Sylarna

Ljungris

Sommarviste för samerna i Handölsdalens sameby. Promenaden från STF Fjällhornet Resort till Nyvallen och vidare mot Ljungris går efter skogsbilväg i fjällbjörksterräng. Följ vägen ända upp på kalfjället och njut av utsikten mot Helags, Sylarna och Härjångsfjället.

Nyvallsfallet

Från STF Fjällhornet Resort går du via Nyvallen mot Ljungris. Vid vägbommen tar du in på den lilla stigen till vänster och följer den fram till Ljungan och vattenfallet. Fallet kan även nås från motsatt sida av ån, då går man in mellan anläggningens dusch- och bastuanläggning och stugan Älgen. Följ stigen upp längs ån.

Vattenfallet i Kesuån

Från STF Fjällhornet Resort går du mot anläggningens parkering. När du passerat både bron över Gruvbäcken över Kesuån tar du höger in på den lilla stigen. En kort promenad på ca 700 meter.

Se tillgänglighet och boka. Från 600 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.