Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Arjeplog Vandrarhem

Runt husknuten finns många sittbänkar placerade på olika platser vid vattendrag och fina vyer över området. Att njuta är enkelt – köp en glass och sätt dig ned en stund för att bara vara.

Upplev midnattssolen

Från toppen av berget Galtispouda, cirka 800m över havet, ser man midnattssolen vandra över bergen från början på juni till slutet av juli Bäst är att infinna sig redan vid 23.00 på plats och se till att ha en extra jacka med då vindar är rätt vanligt på toppen. Från vandrarhemmet är det cirka 13 minuter med bil och du kan köra upp till toppen. Vill man stanna på låg höjd så är promenadstråket vid Rattik istället en bra utkiksplats för att se solen över Hornavan. En promenad på ungefär en kvart.

Upplev norrsken

Det inte många vet är att norrskenet redan blir synligt i början av hösten.. Några av de bästa fotografierna av norrsken är inte från när snön ligger på backen utan när reflektionerna av skenet syns i vattendragen. En perfekt utflykt är att ta en nattvaka och åka ut till något av våra vattendrag en klar höstnatt och invänta på att ljuset kommer.

Kultur

Arjeplog har ett rikt kulturliv med teater, musik, landmärken och samiskt- och nybyggarliv. Bäst är att besöka Turistinformationen och Silvermuseet för att lära sig mer om just detta. Även ortens bor är väldigt vänliga och hjälpsamma när det kommer till att guida dig till vad man borde se eller gå på när man är här. Alla platser, ställen och människor har sin alldeles egna historia som är väl värd att lyssna på.

Fiske

Arjeplogs rika fiskevatten omnämns i många sammanhang och under sommarhalvåret genomförs många fisketävlingar. Fiskelycka för både röding, öring och stora gäddor är vanligt för de som ger sig ut på fisketur i kommunen. Se till att lösa fiskekort och att du har koll på var fiske- och jaktförbud råder. Fråga i receptionen så hjälper de dig!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.