Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Arjeplog Vandrarhem

Historia

1986 köpte Arjeplogs Pingstförsamling dåvarande Nilssons pensionat mitt inne i samhället och det fick sedan namnet Hotell Lyktan. Efter utbyggnad och renovering har Hotell Lyktan i dag 45 rum med restaurangdel och en stor konferenslokal. Utländska gäster som testar bilar i Arjeplog med omgivning utgör en stabil kundgrupp på hotellanläggning samt turister och grupper som besöker orten.

Under vintertid är Arjeplog världsledande på biltestning för vinterväglag och därför är alla boenden på orten fullbokade då industrin dubblar antalet invånare under fyra månader per år.

Lyktan som hotellet kallas i folkmun är även en central del i det lokala engagemanget för invånare med samhällsengagemang och olika satsningar som främjar bygden. Konserter, höst-och vintermarknad, barn och ungdomssatsningar är några av de tillställningar och sociala delar som bidrar inom för att främja kommunens invånare och besökare.

Se tillgänglighet och boka. Från 250 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.