Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Ammarnäs Wärdshus

Hela byn Ammarnäs är ett natur- och kulturlandskap och i närområdet finns mycket att göra. Fiska, åk skidor, gå dagsvandringar, rid Islandshäst eller vandra Kungsleden. Missa inte heller att besöka Lapplatsen, vackra Ammarnäs kyrka, den rikskända potatisbacken, Naturum, Blomsterlottas fjällträdgård eller Samegården.

Vandra

Kungsleden, som går genom Lapplands fjällvärld, börjar i Abisko och slutar i Hemavan efter drygt 40 mil. Ammarnäs är en naturlig plats för att vila fötterna en dag eller två om man vandrar hela leden. I området runt Ammarnäs och naturreservatet finns ett stort antal leder, både längre och kortare.

Skida

Under vintern preparerar vi ett antal spår för skidåkning. Spåren är oftast indelade i olika sträckor för både klassisk åkning och skate och går i skogen och över myrar. Som besökare i Ammarnäs vill vi att du ska känna att vi ger dig precis det du vill ha för din längdskidåkning, och vi lägger stor vikt vid att spåren ska hålla högsta kvalité varje dag.

Rida

Stallen i Ammarnäs erbjuder både korta och veckolånga turer i Vindelfjällens naturreservat. Rid över dagen eller följ med på en längre tur med övernattningar långt in i den väglösa naturen. Vilket du än väljer att göra kan vi garantera en oförglömlig naturupplevelse.

Fiska

Ammarnäsöringen är en helt unik stam av storvuxen brunöring. Öringen leker i älven där smolten också växer upp sina första år innan den går ut i de stora sjöarna för att växa till sig. Tjulån och Vindelälven håller många och stora harrar. Tjulån är berömt som harrvatten och Vindelälven är kanske ännu bättre. Vi hjälper dig gärna med information om fiske och försäljning av fiskekort.

Vid Ammarnäs raningar mellanlandar fjällgåsen och vilar innan fjällets våtmarker tar vid för häckningsperioden. Här möter du också fågelarter som enkelbeckasin, röd- och grönbena, gluttsnäppa och silvertärna på väg mot häckningsplatserna längre norrut.

Guidade turer

I samarbete med lokala guider erbjuder vi turer på skidor eller till fots ut i fjällskogen och naturreservatet, fisketurer och kulturhistoriska byvandringar.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.