STF Abisko Turiststation

Hållbarhet

Välkommen till en miljömärkt anläggning!

STF Abisko Turiststation är en anläggning belägen mitt i en nationalpark – något som sätter ännu mer press på att vi arbetar aktivt med vårt hållbarhetsarbete. Abisko Nationalpark är känd för sin artrika flora och här kan du finna lapsk alpros, polarblära och en mångfald av orkidéer såsom den gäckande skogsfrun och lappfela. Här finns även ett rikligt djurliv – om du har tur kan du höra den sällsynta nordsångaren sjunga på fjällsluttningarna eller se skogsarter såsom älg, tjäder, fjällämmel eller fjällripa bland fjällbjörkarna. Att dessa upplevelser ska finnas kvar i nationalparken kräver att vi arbetar aktivt för att minska vår egen påverkan på miljön ur ett långsiktigt perspektiv.

Så vad gör vi?

 • STF Abisko Turiststation var den första turismanläggningen i Sverige att certifieras med EU EcoLabel (2009), något vi är oerhört stolta över. Certifieringen visar att vi arbetar aktivt för att värna om miljön på flera olika plan, exempelvis att vi använder oss av grön el, att vi sopsorterar, att vi har rutiner som värnar om miljön, att vi försöker reducera vår el- och vattenförbrukning och mycket mera.
 • På anläggningen har vi en KRAV-certifierad restaurang steg 2. Det innebär att vi använder KRAV-märkta råvaror i så stor utsträckning som möjligt.
 • Våra guidade turer är ekoturismcertifierade genom Naturens bästa. Det innebär att vi vill göra ett så litet avtryck som möjligt under våra guidade turer för att skydda vår fjällmiljö och vår nationalpark.

Vi arbetar ständigt för att vidareutveckla och förbättra vår miljöprofil. Vår målsättning är att våra gäster, nu och i framtiden, ska få uppleva oförstörd fjällnatur. Hjälp oss att värna om vår natur!

Bra att veta när du bokar

Mellan 27 sep – 17 nov har Abisko öppet med ett begränsat utbud. Receptionen och butiken är öppen några timmar per dag och du kan boka rum på vandrarhemmet eller någon av våra stugor.

Bokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.