Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Abisko Turiststation

STF Abisko Turiststation är en anläggning belägen mitt i en nationalpark – något som sätter ännu mer press på att vi arbetar aktivt med vårt hållbarhetsarbete. Abisko Nationalpark är känd för sin artrika flora och här kan du finna lapsk alpros, polarblära och en mångfald av orkidéer såsom den gäckande skogsfrun och lappfela. Här finns även ett rikligt djurliv – om du har tur kan du höra den sällsynta nordsångaren sjunga på fjällsluttningarna eller se skogsarter såsom älg, tjäder, fjällämmel eller fjällripa bland fjällbjörkarna. Att dessa upplevelser ska finnas kvar i nationalparken kräver att vi arbetar aktivt för att minska vår egen påverkan på miljön ur ett långsiktigt perspektiv.

Vi arbetar ständigt för att vidareutveckla och förbättra vår miljöprofil. Vår målsättning är att våra gäster, nu och i framtiden, ska få uppleva oförstörd fjällnatur. Hjälp oss att värna om vår natur!

Se tillgänglighet och boka. Från 445 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.