Vandringens dag

Att vandra är något av det billigaste, mest lättillgängliga, hälsosamma och härliga du kan göra! Med Vandringens dag vill vi uppmuntra dig till att upptäcka ditt närområde och unna dig en skön stund utomhus. Oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet.

Tack till alla som deltog i Vandringens dag 2023! Tack till dig som gick ut och njöt av naturen, tack till alla arrangörer och tack till dig som dessutom delade din tur med oss i sociala medier. Vi ses den 14 september 2024 igen!

Om Vandringens dag

Vi vet att människor mår bra av att komma ut i naturen och att röra på kroppen. Vi tror också att ju mer du kan om naturen och upplever den desto mer bryr du dig om och vill bevara den. Därför har vi på STF skapat Vandringens dag. En hyllning till det bästa vi vet och en folkrörelse för att få fler att ta klivet ut på vandringslederna.

Vandra på egen hand

Självklart tycker vi du ska ge dig ut på en vandring även när det inte är Vandringens dag! Därför har vi samlat våra lokalavdelningars tips på dagsturer för att du enklare ska hitta inspiration till en utflykt nära dig.

Läs mer här

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.