Läs mer om hur vi anpassar verksamheten under coronautbrottet här och hur du kan stötta STF här.

Vandringens dag

Vandringens dag är en dag skapad av STF för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Dagen infaller alltid den andra lördagen i september. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra på egen hand.

Den 12 september 2020 är det dags för Vandringens dag igen! Inom kort börjar vi lägga ut planerade vandringar för 2020 på denna sida. Vi hoppas det blir fler än de dryga 100 lokala vandringsaktiviteter  som genomfördes över hela Sverige på Vandringens Dag 2019.

Hitta din aktivitet

Välj en eller flera kategorier:

  #Vandringensdag

  Så här såg det ut under Vandringens dag den 14 september

  #vandringensdag

  Sedan 1885 har STF guidat upptäckare till de smala stigarna vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället. Men att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut. Vandringens dag uppmuntrar dig till att upptäcka ditt närområde, eller en annan plats, och unna dig en skön stund utomhus, oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra själv. Det viktiga med dagen är att du vandrar.

  Allt om vandring

  Det fantastiska med vandring i Sverige är att det alltid finns mer att upptäcka. Du kan vandra på avlägsna fjälltoppar, längs karga kustlandskap, intill knallgula rapsfält, eller nära stadens brus.

  Läs mer

  Mer vandringsinspiration

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.