vandringens dag

Vandringens dag

Vandringens dag är en dag skapad av STF för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Dagen infaller alltid den andra lördagen i september, i år 14 september. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra på egen hand. Här kan du se vad som händer i närheten av där du bor.

Vad händer på vandringens dag den 14 september?

Fler aktiviteter tillkommer löpande. Aktiviteterna nedan är med ledare/guide om inte annat anges.

#Vandringensdag

Så här såg det ut under Vandringens dag den 14 september

Blekinge

Vandra till Vång

Vandra tillsammans med STF Östra Blekinge Lokalavdelning.

Läs mer

Vandra vid Stiby Backe

Vandra fyra kilometer i lätt terräng ihop med STF Västra Blekinge Lokalavdelning. Turen avslutas med ett besök på fiskemuseet i Hällevik.

Läs mer
Dalarna

Vandra i Dalarna

Vandra i Dalarna med STF Ofwan Siljan Lokalavdelning.

Läs mer

Höstvandring i Sälen

Upplev två fina vandringsturer med guide. Ena dagen går vandringen över Sälenfjällen och den andra dagen runt Näsfjället och Skarsåsen Naturreservat. I detta paket ingår 3 övernattningar på STF Sälen/Gräsheden Vandrarhem.

Läs mer

Vandra i vackra Orsa

Följ med STF Ofwan Siljan Lokalavdelning på en tur längs Siljansleden. Under dagen görs flera vandringar, en på en mil och två kortare så alla kan hänga med.

Läs mer

Vita och gröna bandet 10 år

Denna vitagrönabandet helg är för alla som genomfört något av banden, alla som provat men inte kommit ända fram och för alla som är nyfikna, vill inspireras och ha möjlighet att lära för framtida äventyr. Välj om du enbart vill delta på aktiviteterna (450 kronor som betalas på plats vill Grövelsjön Fjällstation) eller om du vill sova över (helpension ingår).

Läs mer
Gästrikland

Vandra på Fäboled

Passa på att delta i en fin fäboledvandring i närheten av Kungsfors ihop med STF Gästrikland Lokalavdelning. Under vandringens får du även information om bakgrunden till stigens uppkomst.

Läs mer
Halland

Ölmevalla hedlandskap

Vandra sju kilometer i säregen natur. Stigar, grusväg och obanad skogsmark ihop med STF Kungsbacka Varberg Lokalavdelning.

Läs mer

Vandring på Århultsmyrens naturreservat

Vandra fyra eller tio kilometer på Årshultsmyren ihop med STF Södra Halland Lokalavdelning. Reservatet består av kala mossar och kärr blandat med skogsklädda öar och näringsfattiga sjöar.

Läs mer
Härjedalen

Vandra till Vargtjärnsstöten

Ta med familjen på en 2.5 kilometer vandring till Vargtjärnsstöten där ni tar en paus, äter matsäck och njuter av den härliga utsikten över Ljungandalen innan ni går tillbaka till STF Fjällhornet Resort, där en After Walk är förberedd.

Läs mer
Jämtland

Skördevandring med skördefest

I samband med Skördefesten i Jämtland Härjedalen kan du vandra med STF Jämtland-Härjedalen Lokalavdelning. Vandringen går från Gällö till Revsund.

Läs mer

Föreläsning i fjällsäkerhet

Hur är din kunskap kring karta/kompass, utrustning och fjällsäkerhet? Välkomna på en gratis föreläsning där alla är välkomna! Vi ses på STF Storulvån Fjällstation klockan 20.30.

Lappland

Höstweekend i Kvikkjokk

Vandra upp på Prinskullen på egen hand och gå med på en guidad tur i det unika tvåflodsdeltat. Dagen därpå finns möjlighet för dagtursvandring till någon av våra andra fina utflyktsmål. I detta paket ingår tre övernattningar på STF Kvikkjokk Fjällstation.

Läs mer

Upplev Trollsjön och Kärkevagge

Vandringen går genom en vacker fjällbjörkskog och fortsätter sedan upp över tydliga urbergshällar som påminner om forna tider. Därefter tar vi oss vidare upp till Kärkevagges majestätiska dalgång. I detta paket ingår guide, transport och säkerhetsutrustning.

Läs mer

Kebnekaise - Guidad tur via Östra Leden

Att bestiga Kebnekaise är något som många drömmer om att göra. Följ med våra guider upp via östra leden, ett äventyr som tar dig över bäckar, branter, glaciärer och lättare klättring mot vårt gemensamma mål sydtoppen. I detta paket ingår guide, säkerhetsutrustning, vandringsstavar, ryggsäck och lunch.

Läs mer

Signaturledsvandring Ammarnäs

Häng med på en fyra dagars vandringsresa på Signaturled södra Kungsleden tillsammans med STF Umeregionen lokalavdelning.

Läs mer

Fjällvandra i Saxnäs

Upptäck vackra Saxnäs där du vandrar både i fjäll, skog och vid fiskevatten. Middag med utsikt över Marsfjällen ingår i detta paket, precis som en övernattning på STF Saxnäsgården Hotell och Vandrarhem.

Läs mer

Vandra genom naturreservat och mångfaldspark

Vandra ihop med STF Södra Lappland genom Tjäderbergets Naturreservat och Mångfaldspark.

Läs mer

Vandring till Paddus

Häng med på en heldagsvandring som tar oss genom björkskogen och upp till Paddus, en bergsknalle i trädgränsen med en fantastisk utsikt över Abiskoalperna och Lapporten. Vandringen är gratis och har guide. Totalt är vandringen 14 kilometer. Samling i lobbyn på STF Abisko Turiststation.

Vandring till Kårsafallen

På den här vandringen följer vi Abiskojåkk på västra sidan, en stig där inte lika många vandrar som på Kungsleden. Efter fyra kilometer når vi Kårsafallen där vi kan njuta av ljudet av det forsande vattnet. Gratis vandring (cirka åtta kilometer) med guide. Samling i lobbyn på STF Abisko Turiststation.

Inspirationsföreläsning: vita, gröna och blå bandet

I februari 2018 begav sig Gustav Eriksson ut på en sju månader lång tur i vårt avlånga land. Han började sin tur med att skida genom fjällkedjan. Efter det så paddlade han hela Sveriges kust och avslutningsvis vandrade han genom hela fjällkedjan. Under hans föreläsning får vi en inblick i livet på långtur och han delar med sig av sina bästa tips för dig som är sugen på att genomföra någon av våra tre klassiska långturer, vita-, gröna- och blåa bandet. Föreläsningen hålls på STF Abisko Turiststation mellan klockan 20-21. Kombinera den gärna med någon av vandringarna i Abisko som hålls under dagen.

Vandra i Arjeplogsfjällen

Följ med på vandring i Arjeplogsfjällen och upp på Suolovárre / Öberget från Vaukaleden. I paketet ingår bland annat boende hos STF Arjeplog Vandrarhem/hotell och frukostbuffé.

Läs mer

Stationsvandring i Saltoluokta

Följd med på en guidad stationsvandring i Saltoluoktas närområde. Du kommer få lära dig om turismens historia i dalgången, varför vandrare valde att komma just hit och hur det är att jobba och bo på en fjällstation. Hur fungerar ett reningsverk, hur lång är Kungsleden och vart låg mangelboden förr när inga tvättmaskiner fanns?

Läs mer

Sjöfallstur i Salto

Tillsammans gör vi en historisk vandring i Laponiafjällen, till Stora Sjöfallet som en gång var ett av Europas mäktigaste vattenfall. Vi njuter av att glida fram på en av fjällvärldens vackraste sjöar, vandra i uråldrig tallskog och titta ut över det mäktiga vattenfallet. Vi avslutar med att laga lunch över öppen eld och koka kaffe på traditionellt vis. Din guide berättar om historia kring dammbygget i Suorva, om flora och fauna samt hur folk levde och verkade i dalgången förr i tiden.

Läs mer

Föreläsning: från Smygehuk till Treriksröset

Föredrag med Mats Jacobsson - från Smygehuk till Treriksröset. Mats vandrade genom hela Sverige på 132 dagar, följ med på hans resa till fots. Vi ses i STF Saltoluokta Fjällstations sällskapsrum klockan 20.30.

Närke

Vandring på Murstensleden

Vandra 12 kilometer på Murstensleden, som ligger söder om Loka Brunn, ihop med STF Örebro Lokalavdelning.

Läs mer

Naturkul i Bergslagen för hela familjen

Ta med familjen och upplev den magiska Berglagsnaturen tillsammans. Upptäck hur mycket glädje naturen bjuder på utan att krångla till det. Glöm vardagens krav och tidspress. Vandra, lek, klättra, njut av medhavd matsäck och ha kul ihop. I detta paket ingår två övernattningar på STF Nora/Åkerby Herrgård Hotell.

Läs mer

Vandra i Bergslagen

Utforska tre olika naturområden i Bergslagen, där blånade höjder, mångfaldiga sjösystem och harmoniska skogar ger livskraft för både kropp och själ. I detta paket ingår 3 övernattningar på STF Nora/Åkerby Herrgård Hotell.

Läs mer
Skåne

Vandring på Balsberget

Vandra med STF Östra Skåne Lokalavdelning. Gå södra delen på skogsvägar och stigar och avsluta med fika.

Läs mer

Vandring på Örjabäcksleden

Häng med på en guidad tur på Örjabäcksleden (från Strövelstorp till Ausås) och besök Ausås museum och fruktodlingen ihop med STF Bjäre-Åsbo Lokalavdelning.

Läs mer

Vandring på Romeleåsen

Vandra Skåneleden förbi Romeleklint 175 meter över havet ihop med STF Sydvästra Skåne Lokalavdelning.

Läs mer

Naturvandring på Österlen

Bo förstklassigt, ät gott och upplev härliga vandringar i Österlens vackra natur! I detta paket ingår två övernattningar på STF Andrarum/Kuskahusen Vandrarhem.

Läs mer

Vandra i Baskemölla

Kusten norr och söder om Baskemölla är det mest varierande landskapet på Österlen. Här finns stränder, strandängar, skog, klippstränder och Stenshuvuds nationalpark inom vandringsavstånd. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Baskemölla Vandrarhem.

Läs mer

Vandra i Brantevik och Österlen

Kusten norr och söder om Brantevik är själva sinnebilden av Österlens vidsträckta landskap. Här möter du naturen längs slingrande färdvägar, frodiga skogsdungar, unika berghällar och pittoreska fiskelägen. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Brantevik Råkulle Vandrarhem.

Läs mer

Vandra på Österlen och Tranås

Vill du uppleva storslagen och unik natur kombinerat med kulturellt och historiskt intressanta platser? Kom till Munkamöllan Logi i byn Skåne Tranås för en härlig vandringshelg. I detta paket ingår 1 övernattning på STF Skåne Tranås/Munkamöllan Logi Vandrarhem.

Läs mer

Pilgrimsvandra

Njut av ett riktigt skogsäventyr med fantastiska vyer och vandring i böljande bokskog. Med två nätter på Nyrups Naturhotell finns gott om tid att utforska de natursköna omgivningarna. Lämna bilen hemma - paketet bygger på ankomst med tåg och buss. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Nyrup Naturhotell.

Läs mer

Vandra på Ivö

Bo och vandra på vackra Ivö - mitt i naturen! Ivö är en fantastisk sagoö mitt i Ivösjön, Skånes största sjö! Här vandrar du förbi öppna fält, genom vackra bokskogar och magisk utsikt från Ivö klack. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Ivö/Ivögården.

Läs mer

Naturnära familjeäventyr på Söderåsen

Söderåsen är en fantastisk plats för upplevelser och äventyr med familjen. Naturen erbjuder spännande och fantasiväckande miljöer och Naturum Söderåsens utställningar väcker ofta nyfikenhet. Bo bekvämt i familjerum inom gångavstånd från nationalparken. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Skäralid/Pensionat Söderåsen.

Läs mer

Upptäck Söderåsens nationalpark

Njut av vandring genom lummig bokskog i Söderåsens nationalpark. Vandra längs porlande bäckar, se maffiga rasbranter, dramatiska utsiktspunkter och känn lugnet sjunka in. Variationen är stor och upplevelserna många! I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Skäralid/Pensionat Söderåsen.

Läs mer

Vandra mellan skog och hav

Vandra på vackra Österlen och ta del av en unik, vacker och kontrastrik natur och skiftande landskap. I detta paket ingår bland annat två övernattningar (STF Kuskahusen och STF Haväng), lunchpaket, frukost, middag, utrustning.

Läs mer här (öppnas in nytt fönster)
Småland

Rosenlundsvandra

Vandra ihop med STF Södra Vätterbygdens lokalavdelning. Promenaden går längs Rosenlunds bankars naturreservat bort mot Elmiafältet, och vidare längs Skrämmabäcken mot Österängsravinen. Nästa sträcka är Ekhagens parkområde med bokskog, vidare tillbaka igenom Ekhagen, Rosenlunds bostadsområde.

Läs mer

Vandra Höglandsleden

Vandra ihop med STF Höglandet Lokalavdelning. Vi vandrar en sträcka på 12 kilometer från Skedhult till Paradis intill Vixensjöarna med flera olika sevärdheter utefter vägen: Skedhult, före detta säteri, känt redan från 1300-talet, idag med golfbana, vandringsslinga, skogsbruk, jakt och fiskevård.

Läs mer

Vandra i Huskvarnas Vätterbygd

I södra Vätterbygden hittar du vandringsleder med hisnande utsikter och storslagna naturupplevelser. Mjuka stigar, vackra vyer, Johan Bauer skogar och vidsträckta mossar. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Huskvarna Vandrarhem.

Läs mer

Vandra i Långasjö

Njut av naturen och upplev Småland på nära håll under en två dagars vandring i skogarna runt Långasjö. Välj på flera turer med olika längd. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Långasjö Vandrarhem.

Läs mer

Brovandring

Vandra tio broar tillsammans med STF Sunnerbo Lokalavdelning. Vi startar vår vandring vid Hembygdsparken i Ljungby och passerar så många av våra tio broar som vi kan och vill.

Läs mer
Stockholm med omnejd

Munkvandring vid Lilla Tyresö

Munkvandra med STF Södertörn Lokalavdelning. Vi går Munkvandringen fyra kilometer och passerar platser där Prins Eugen stod och målade bland annat Molnet. Prinsen hyrde flera somrar på Lilla Tyresö, numera STF vandrarhem.

Läs mer

Äventyrsvandring för hela familjen

Följ med ut i skogen på jakt efter slottets vattentank! Det finns inget vatten på slottet och vi har fått i uppdrag att laga vattentanken men först måste vi hitta den, någonstans i skogen. Aktiviteten ordnas av STF Södertörn lokalavdelning.

Läs mer

Vildmarksvandring

Vandra från Svartbäcken genom Tyresta Nationalpark till Lilla Tyresö vandrarhem, genom södra Sverige största urskog, odlingsbygder, torparängar och vacker blandskog tillsammans med STF Södertörn lokalavdelning. Gå delar av Sörmlandsledens etapp tre och fyra, total cirka 16 kilometer.

Läs mer

Urskogsvandring, även för barn

Gå Urskogsstigen upp- och nerför skogiga berg. En guide från Naturum berättar om vad vi ser i nationalparkens skiftande natur. Aktiviteten ordnas av STF Södertörn lokalavdelning.

Läs mer

Mörkervandra med 3-rätters på Svartsö

Upptäck Svartsö i mörker på Vandringens dag. Lunch, höstmarknad och bastu vid Bistro Sågen, två kilometer från boendet. Mörkervandra sedan fyra kilometer till Svartsö Krog där en 3-rätters middag serveras.

Läs mer

Övernattning och middag på Lilla Tyresö

Ät middag tillsammans med andra som vandrat med utgångspunkt Lilla Tyresö. Välj mellan boende i hadelsboden eller i Prinsvillan eller övernatta i eget tält på ängen.

Läs mer

Använd kroppen-vandring

Lär dig använda fältgymmet och fältrelaxen. Rörelse och natur är kraftfulla motmedel mot dagens folksjukdomar, stress och stillasittande. Dessutom gratis, klimatsmart och fritt från biverkningar.

Läs mer

Skärgårdsvandra på Lillsved

Med Lillsved som bas kan du uppleva klipp- och strandbad, tysta djupa skogar, härliga odlade och betade marker. Ta buss, båt eller bil ända fram och ge dig sedan ut med vandringsstaven och njut av naturen på norra Värmdö i Stockholms skärgård. I detta paket ingår 1 övernattning på STF Lillsved Vandrarhem.

Läs mer

Vandra stora Alsjöns naturreservat

Vandra stora Alsjöns naturreservat tillsammans med STF Södertälje-Nykvarn Lokalavdelning. Sörmlandsleden går genom reservatet och ingår i Vargarnas Sjundarevir. Räkna med vandring både på markerad stig och i skogsterräng.

Läs mer

Roslagsmarschen

Populära Roslagsmarschen infaller under vandringens dag, välj själv om du ska vandra 1, 2 eller 3,2 mil. STF Stockholm Nordost Lokalavdelning medverkar vid energistationer och längs vägen.

Läs mer

Vandra på Lovö

Vandra genom Lovös jordbrukslandskap med rika natur- och kulturvärden tillsammans med STF Stockholm Lokalavdelning.

Läs mer

Från skog till kust på Sörmlandsleden

Fira vandringens dag ihop med STF Botvid Lokalavdelning. Vandra genom Stora Träskets naturreservat och vidare utmed Viads stränder vid Hallsfjärden där ni sedan avslutar med gemensam fika.

Läs mer
Södermanland

Sörmlandsledvandring

Gå igenom två naturreservat med STF Östra Sörmland Lokalavdelning. Totalt vandras nio lättpromenerade kilometer på Sörmlandsleden.

Läs mer

Vildmarksvandring i Gnesta

Gå 15 tuffa kilometrar med STF Östra Sörmland Lokalavdelning. Vi ger oss på en ganska tuff vandring på cirka 15 kilometrar med en del branta stigningar och tuff terräng. Som betalning får vi en fantastisk vandring genom minst tre naturreservat och förbi 10 sjöar.

Läs mer

Vandra Sille krog - Vagnhärad

Vandra på Sörmlandsled etapp 55:1 med STF Östra Sörmland Lokalavdelning. Vi kommer få se milstolpar från Gustav III:s tid, kunna njuta av öppna landskap och se några gamla Sörmländska bondgårdar innan du går in i etappens första kuperade skogsparti, där man från en utsiktsplats åter kan se ut över öppna fält och sjön Sillen med utlopp i Trosaån.

Läs mer

Upptäck Sörmlandsleden

Vandra sex kilometer på härliga Sörmlandsleden med STF Strängnäs Turistförening Lokalavdelning. Kom med på vandring längs Marviks- och Sörmlandsleden. Vi går vid vackra sjöar i Åkers bergslag.

Läs mer

Vandra Gyllenhiemska leden

Vandra Gyllenhiemska leden ihop med STF Eskilstuna Lokalavdelning.

Läs mer

Vandra i Södermanland vid Lasätter gård

Upplev Södermanlands rika och mångfacetterade historia tillsammans med vänner och familj. Vandra till platser med kultur och berättelser från förr. I detta paket ingår två övernattningar på STF Nyköping/Lasätter Gård.

Läs mer

Skärgårdsvandring på Ringsö

Ringsö är den största av öarna i den sörmländska skärgården. Vandra ihop med STF Östra Sörmland Lokalavdelning.

Läs mer
Uppland

Vikingavandra mellan Sanda och Harg

Följ med på en höstvandring längs Vikingaleden. Vikingaleden är en del av en ny pilgrimsled, St Olav Waterway, som går mellan finska Åbo och norska Trondheim. Vi går den 18 kilometer långa sträckan mellan Sanda och Harg, en behaglig vandring i Roslagsnatur av tall- och blandskog, på skogs- och sandstigar.

Läs mer
Värmland

Höstvandring på Segerstadshalvön

Vandra med STF Värmland Lokalavdelning.

Läs mer

Vandring med floraguide

Häng med STF Karlskoga-Degerfors Lokalavdelning på en kortare vandring där guide berättar om olika blommor som växer och om Bullerdalens framtid.

Läs mer
Västra Götaland

Vandra Raggans runda

Vandra ihop med STF Dalsland Lokalavdelning.

Läs mer

Vandring med 5-kamp

Starta vandringen och gå en sträcka på åtta kilometer utmed Texasleden i Svenljunga tillsammans med STF Kind Lokalavdelning. Ni kan starta två eller fyra personer i varje lag som tävlar i en 5-kamp utefter leden. Tävlingen kommer att innehålla friluftsmoment såsom livlinekast, trangiakök och liknande.

Läs mer

Vandring- och yogahelg i Hjo

Vandra i vackra Vätterbygden vid Hjo. Här finns härlig vandring i en vacker, omväxlande och även historiskt intressant del av Västergötland. Kombinera vandringen med skön yoga som passar alla nivåer.

Läs mer

Vandra med guide på Lugnåsberget

Vi följer stenhuggarnas spår över Lugnåsberget i deras jakt på kvarnstenar. Vandringen går på både vägar och stigar i djup skog och öppen mark och är lätt att gå.

Läs mer

Vandra Signaturled Södra Bohuslän

Vandra en bit på Signaturled Södra Bohuslän med STF Lerum-Partille Lokalavdelning. Turen börjar vid Kåsjöns badplats och går förbi sjön Maderna i lättvandrad blandskogsterräng. Efter Råhult går leden genom gammal naturskog. Vandringen avslutas i Jonsered.

Läs mer

Vandra Signaturled Tiveden

Vandra delar av Signaturled Tiveden ihop med STF Lidköping Lokalavdelning. Sträckan är väldigt vacker och går bland annat genom nationalpark samt Stenkälleområdet som är ett av de mest säregna och vildaste som finns i landet.

Läs mer

Vandring från Fritsla centrum

Vandra ihop med STF Mark Lokalavdelning.

Läs mer

Hemlig vandring

Häng med på en hemlig vandring ihop med STF Alingsås-Vårgårda Lokalavdelning. Vandringen kommer vara familjevänlig.

Läs mer

Vandra i biosfärområde på Lugnåsberget

Lugnåsberget är ett trevligt litet berg att vandra på. Här finns både markerade leder, fina vägar och intressanta platser att pausa vid. Även Kinnekulle har mycket att erbjuda för den som tycker om att vandra. Biosfärleden går dessutom mellan bergen. I detta paket ingår två övernattningar STF Lugnåsberget Vandrarhem.

Läs mer

Vandring i Hjoåns dalgång

Hjoåns dalgång är ett naturreservat mitt i Hjo stad. En oas som bjuder på härliga naturupplevelser hela året om. Naturstigen längs med ån kan du följa från Hjo hamn till Mullsjön, strax väster om Hjo. I detta paket ingår 2 övernattningar på STF Hjo/Villa Eira Vandrarhem.

Läs mer

Vandra på Lugnåsberget

Fira vandringens dag ihop med STF Norra Skaraborg Lokalavdelning. Gå Stenhuggarstigen, sex kilometer, på Lugnåsberget.

Läs mer

Vandring på Hunne- och Halleberg

Upplev våra unika platåberg belägna mellan Trollhättan och Vänersborg. Fredrik med företaget Äventyr och Trail finns på plats vid Igelsjön på Hunneberg mellan klockan 10-12 och ger sina bästa tips angående vandring på bergen och i övriga området. Han bjuder dessutom på kokkaffe och bulle vid lägerelden. Vill du ta med egen korv att grilla så går det jättebra. Boka gärna boende i mysiga STF Trollhättan/Gula Villan Vandrarhem, endast ett stenkast från centrum. Den goda frukostbuffén kan läggas till vid bokning. Anmälan till vandring och bokning av boende görs till trollhattansvandrarhem@telia.com

Vandra på Kynnefjäll

Upptäck Bohusläns inland på egen hand där flertalet leder i varierande längd börjar precis utanför husknuten. I detta paket ingår två nätter på STF Kynnefjälls Natur.

Läs mer
Västerbotten

Vandra Grytsundsleden

Häng med STF Skellefteå Lokalavdelning på en vandring på Grytsundsleden. Vandringen går bland annat mellan Bovikens by och Bjässviken, där leden går över en höjd med fin väldigt fin utsikt.

Läs mer
Västmanland

Upptäck Hjälstavikens naturreservat

Hjälstaviken, som du vandrar ihop med STF Sala Lokalavdelning, är en av Sveriges främsta fågelsjöar och fågelentusiaster vallfärdar hit året runt. Naturen kring viken är omväxlande och landskapet präglat av människors brukande sedan flera hundra år tillbaka. Vandringsleden runt viken är 8,5 kilometer och går över åkrar, på spänger genom vassruggar, över fuktig mark och öppet vatten och är även bitvis stenig och rotrik.

Läs mer

Vandring vid Mälaren

Vandra vid Frösåker naturreservat ihop med STF Västerås Lokalavdelning. Naturen är varierande och på höjderna ser vi långt ut över Mälaren.

Läs mer
Ångermanland

Upptäck Gådeåleden

STF Härnösand Lokalavdelning guidar till enkel stadsnära vandring längs Gådeåleden för både vana vandrare och nybörjare. Det går att välja olika långa slingor från två till fem kilometer som båda passerar vackra och historiskt intressanta platser.

Läs mer

Vandra i Sollefteå

Vandra ihop med STF Sollefteå Lokalavdelning.

Läs mer
Östergötland

Vandra Signaturled Omberg

Häng med STF Bråvalla Lokalavdelning på vandring på utvald del av Signaturled Omberg. Turen går i kuperad terräng och är något krävande.

Läs mer

Familjevandring

Följ med STF Folkunga Lokalavdelning på en barn- och familjevandring med start vid Sjögarpesjöns badplats vid Boxholm.

Läs mer

Hållbarhetsvandring

STF Ödeshög Lokalavdelning och Naturskyddsföreningen Ödeshög bjuder in till Vandringens dag på Omberg med fokus på vandring, hållbarhet och kulturhistoria. Kom med på en rolig dag där du kan lära dig mycket om aktiviteter samt vandra på Östgötaleden.

Läs mer

Guidad naturvandring på Omberg

STF Folkunga Lokalavdelning bjuder in till guidad naturvandring med Anders Persson och Lars Frölich.

Läs mer

Vandra utmed Vätterns strand

Vandra längs Vätterns strand och på Signaturled Omberg med STF Folkunga Lokalavdelning.

Läs mer
Öland

Vandra Mörbylångaleden

Vandra på härliga Öland. Följ Mörbylångaleden, och STF Kalmar Lokalavdelning, genom beteshagar, under lövträd och fram till Karlelvistenen.

Läs mer

Vandring på Signaturled Öland

Vandra ihop med STF Öland Lokalavdelning på Signaturled Öland. Vandringen går längs gamla banvallen där vi får uppleva stenskulpturer och det karga, vidsträckta stora alvaret.

Läs mer

vandringens dag

#vandringensdag

Sedan 1885 har STF guidat upptäckare till de smala stigarna vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället. Men att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut. Vandringens dag uppmuntrar dig till att upptäcka ditt närområde, eller en annan plats, och unna dig en skön stund utomhus, oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra själv. Det viktiga med dagen är att du vandrar.

Dela gärna med dig av din vandring under #vandringensdag i sociala medier. Gå med i gruppen Vandringens dag 2019 på Facebook för att söka efter andra att vandra med eller ge dina bästa tips.

Mer vandringsinspiration