Vandringens dag

För att vandra behöver du inte ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut. Med Vandringens dag vill vi uppmuntra dig till att upptäcka ditt närområde eller en annan plats, och unna dig en skön stund utomhus. Oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet.

Under Vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet av våra lokalavdelningar, våra boenden och andra aktörer och organisationer, men du kan också välja att vandra själv. Det viktiga med dagen är att du vandrar.

Nästa Vandringens dag sker den 9 september 2023.

#vandringensdag

Vi vill skapa känslan att hela Sverige är ute och vandrar. Nyfiken på hur det sett ut föregående år? Inspireras under #vandringensdag på Instagram.

Allt om vandring

Det fantastiska med vandring i Sverige är att det alltid finns mer att upptäcka genom att vandra. Du kan vandra på avlägsna fjälltoppar, längs karga kustlandskap, intill knallgula rapsfält, eller nära stadens brus. Här hittar du allt om vandring.

Läs mer
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.