Vikten av fjällkunskap

Allt fler vill besöka och uppleva fjällen, både vinter och sommar. Många upptäcker fjället för första gången och har därmed lite erfarenhet av fjället. I sommar har även antalet fjällräddningsuppdrag ökat stort. Därför har Svenska Turistföreningen (STF) nu startat två initiativ för att utbilda inom fjällkunskap och fjällsäkerhet för att fler ska upptäcka fjällen på ett säkert, hållbart och nyfiket sätt. STF Fjälluffa lanserades i början av sommaren och nu det dags för STF Fjällets dagar den 31/8-3/9.

STF Fjälluffa är en introduktion och kurs i fjällkunskap och vandring vid Kungsleden för unga 18-26 år. Redan från start blev det en succé och alla 360 startplatser fylldes snabbt. Nu, den 31/8-3/9 drar STF igång STF Fjällets Dagar, där fjällkunskap, lärande, hållbarhet och inspiration är i fokus. En satsning som initierats i dialog mellan STF och Naboer AB’s interregprojekt ”Fjällkunskap-en del av vårt natur och kulturarv”

På nio av STF fjällstationer kommer det vara kostnadsfria aktiviteter såsom; intressanta föredrag om lavinkunskap, norrsken och samisk kultur. Klämma och testa utrustning. Lyssna på den senaste klimat- och fjällrävsforskningen, temavandringar, samisk slöjd och design, matlagning och fjällnavigering och experttips hur du undviker köldskador.

– Detta kommer att bli årligen återkommande högtidsdagar för STFs fjällanläggningar och nästa år breddar vi utbudet ytterligare. Alla är välkomna och det kostar inget. Vi har valt att lägga dessa dagar över en helg i månadsskiftet augusti-september, när många befinner sig på fjället och då det även är mycket skolungdomar på besök, säger Anna Willén, projektledare STF Fjällets Dagar.

Läs mer och samtliga programpunkter på: www.svenskaturistforeningen.se/fjallets-dagar

För ytterligare information, mediebesök och bilder vänligen kontakta:
Anna Willén, Marknad- och sportansvarig STF Fjäll/Projektledare STF Fjällets Dagar
0703-318 883, anna.willen@stfturist.se

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.