Svenska Turistföreningen rekryterar ny vice generalsekreterare

Maria Ros Jernberg blir ny vice generalsekreterare och kommunikationschef på Svenska Turistföreningen (STF). Maria är idag generalsekreterare på Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII). I hennes ansvarsområde hos STF finns bland annat kommunikation, insamlingsfrågor, föreningsutveckling och hållbarhetsfrågor.

– En perfekt match som vi ser det. Maria har djupa kunskaper om både ideellt arbete och kommersiellt, där hon jobbat med kommunikation, CSR och hållbarhetsfrågor i intressanta företag som The Body Shop och TV4. Kunskaper inom insamlingsverksamhet kommer också mycket väl till pass. Dessutom är Maria en mycket engagerande och positiv person som jag tror kommer att passa bra hos oss, säger Magnus Ling, generalsekreterare på STF.

Just tillgänglighetsfrågor och hållbarhetsfrågor kommer att vara viktiga för STF de kommande åren.

– Vi är gäster i den svenska naturen. Att bedriva en turistverksamhet hållbart är en självklarhet för en organisation som vill ge framtidens generationer samma möjligheter som dagens, säger Magnus Ling.

Utöver hållbarhetsfrågorna ser Maria Ros Jernberg vikten av att engagera fler människor i organisationen.

– STF ger människor tillgänglighet till vårt fantastiska land, och en möjlighet för människor att uppleva unika miljöer i allt från fjällvärld till skärgård och storstad. För att lyckas krävs engagemanget hos STFs alla eldsjälar – de ideella krafterna, den anställda personalen och franchisetagarna. Ett engagemang som jag tror är en oerhört viktig beståndsdel i hela STF:s DNA, säger Maria Ros Jernberg.

– En av mina främsta uppgifter blir att inspirera och se till att det engagemanget inte svalnar och samtidigt sprids till fler, säger Maria Ros Jernberg.

Maria tillträder i mitten av april

Länk till högupplöst bild på Maria för fri publicering. Foto Niclas Bergervik
https://www.dropbox.com/s/3t6i6gmhieuim8c/Maria_Ros_Jernberg2_foto_Niclas_Bergervik.jpeg?dl=0

För mer information:
Maria Ros Jernberg, ny vice generalsekreterare på STF
Mobil: 070-288 21 83
E-post: maria.ros.jernberg@stfturist.se

Jenny Engström, kommunikationsansvarig STF
Mobil: 0735-45 26 44
E-post: jenny.engstrom@stfturist.se

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.