Stefan Löfven svarar på The Swedish Number

Onsdagen den 6 april, lanserades Svenska Turistföreningen (STF) The Swedish Number och därmed fick Sverige som första land i världen ett eget telefonnummer. Hela världen kan ringa in till numret och alla i Sverige kan vara med och svara. Initiativet har blivit en succé och över 62000 samtal från 173 länder, till en total samtalstid på över 150 dygn, har redan gjorts. Nu har även Sveriges statsminister Stefan Löfven anslutit sig till projektet och tagit emot samtal från hela världen.

Idén till The Swedish Number togs fram av STF och grundar sig i tanken om att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige. Syftet är att få fler att upptäcka Sverige, och att ge svenskarna en chans att berätta om sitt land på sitt sätt. Det fungerar som ett vanligt samtal, men när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk. Initiativet är också en hyllning till årsdagen av tryckfrihetsförordningen som infördes för 250 år sedan och som innebar att censuren avskaffades.

Nu har även Sveriges statsminister Stefan Löfven anslutit sig och tagit emot samtal från hela världen.

– Det var jätteroligt att svara för Sverige. För mig var det självklart att hjälpa till på ett hörn för att uppmärksamma Sverige som turistdestination. Besöksnäringen är oerhört viktig för oss och målet är att fler ska upptäcka allt Sverige har att erbjuda, säger statsminister Stefan Löfven.

Sedan lansering har The Swedish Number tagit Sverige och världen med storm. Medier världen över har rapporterat om numret, bland annat brittiska The Guardian och amerikanska USA Today, New York Times och India Times. Många av de stora tv-programmen och radioshowerna har ringt upp numret i direktsändning och fått prata med slumpvis utvalda svenskar.

Totalt har över 17 000 svenskar laddat hem appen och svarar för Sverige.
– Vi är tagna över det stora engagemang som människor har visat detta projekt. Det har varit samtal från hela världen och svenskarna har svarat och agerat ambassadörer på ett föredömligt sätt. Att nu statsministern också tagit emot samtal känns givetvis extra roligt, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen.

Se filmen när statsminister Stefan Löfven svarar för Sverige här:
https://youtu.be/S087OHdCG8I

Så funkar The Swedish Number:
När någon ringer The Swedish Number (+46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas personen till en slumpvis vald svensk. Är det upptaget kopplas samtalet vidare till någon annan svensk. Vem som helst som har en smartphone och ett svenskregistrerat telefonnummer kan anmäla sitt intresse att vara tillgänglig för samtal via The Swedish Number-appen.

För mer information, vänligen kontakta:
Jenny Engström, Press – och Kommunikationsansvarig,
Mobil: 0735-45 26 44, jenny.engstrom@stfturist.se

Magnus Ling, generalsekreterare- och VD,
Mobil: 0738-30 77 67, magnus.ling@stfturist.se

Erik Nises, Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven, Tel: 08 405 10 00 (växel), Mobil: 0725-42 03 74, erik.nises@regeringskansliet.se

Länk till kampanjfilm: https://youtu.be/mtb3f_NAmK0
Länk till hemsida: www.theswedishnumber.se

SÅ HÄR SVARAR DU FÖR SVERIGE
1. Gå in på din telefons app store.
2. Sök på ”The Swedish Number”.
3. Ladda hem appen.
4. Följ instruktionerna och registrera dina uppgifter.
5. Svara för Sverige!

Samtliga samtal går via appen, men visas som ett vanligt samtal i din telefon.
Du vet inte vem eller varifrån i världen det ringer, och personen vet inte vem i Sverige som svarar. I appen väljer du enkelt själv när du är tillgänglig.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.