Barnen vet bäst!

Det tror Svenska Turistföreningen (STF) som nu söker 250-300 barn i åldrarna 6 – 12 för att testa fjällen i projektet Get Real Kids. Tillsammans med deras föräldrar ska de vara med och utveckla ett barnkoncept för vandringsleder och fjällanläggningar. Get Real Kids passar alla friluftsintresserade familjer och ingen fjällerfarenhet behövs. Målet är att barnen säger ”det är kul i fjällen, hit vill jag åka igen”. Ansökningsdatumen är mellan den 18 – 26 maj.

– Vi tror att det finns mer att göra och utveckla för barnfamiljer som besöker fjällen. Istället för att vi själva ska gissa oss fram eller bara mejla ut ett frågeformulär, vill vi nu lära oss från de små besökarna när de verkligen är på fjället, säger Hans Norén, projektledare Get Real Kids och affärsutvecklare/fjäll på STF

De utvalda familjerna väljer att spendera några dagar på en fjällstation och göra dagsturer, eller vandra en del av Kungsleden. Alla familjekonstellationer är tillåtna så länge det finns två eller tre barn. Som till exempel kan mor- och farföräldrar ta med sig barnbarnen. Vistelsen på fjället bjuder STF på i utbyte mot barn och vuxna bidrar med erfarenheter och synpunkter.

STF skickade även ut testpiloter förra sommaren, då var det 300 ungdomar som skickades ut till fjälls med målet att ta reda på hur man kunde intressera fler ungdomar att upptäcka fjället. Många bra förslag kom in, och STF har redan startat arbetet med att anpassa fjällverksamheten efter ungdomarnas önskemål.

Anmälan till Get Real Kids öppnar den 18 maj på STFs hemsida. Get Real Kids genomförs under veckorna 27, 28 och 29. STF anläggningar som barnfamiljerna får möjlighet att besöka är Grövelsjön, Ramundberget, Abisko och Saltoluokta. För de familjer som ska fjällvandra blir det mellan Nikkaluokta och Vakkotavare.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Hans Norén, Affärsutvecklare/Samordnare fjäll
Mobil +4670-525 50 34
e-post: hans.noren@stfturist.se

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.