Svenska Turistföreningen rekryterar Peter Eriksson som Chef STF Boenden

Nu är det klart vem som får besöksnäringens mest spännande tjänst. Den 9 augusti tillträder Peter Eriksson som chef över alla STF:s cirka 250 boenden över hela Sverige. Peter har arbetat med hotell och restauranger, service och turism i hela sitt liv. Nu senast som General Manager på Hilton Mississauga Meadowvale, i Kanada och innan dess chef för Hilton Slussen i Stockholm.

Intresset för tjänsten har varit stort och det var många kvalificerade sökanden.
– Rekryteringsprocessen har varit jättespännande och vi har träffat många härliga människor med väldigt spännande bakgrunder. Det här har inte varit lätt. Men jag sökte en person med en gedigen erfarenhet från besöksnäringen och med ett starkt och tryggt ledarskap. Vi har cirka 250 boenden över hela Sverige och inget är det andra likt. Då gäller det att hitta en person som är ödmjuk för det enskilda boendets affär och som samtidigt kan se till helheten och utveckla STF:s boendeerbjudande för framtiden, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare/vd på STF.

STF är en ideell medlemsförening, grundad 1885 som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att slå vakt om allemansrätten och inte minst inspirera och guida till nya äventyr. STF driver ett 50-tal boenden i egen regi, främst i fjällen. Förutom dessa finns cirka 180 boenden anslutna till STF. De ägs och drivs av egna företagare och är noga utvalda.

– Jag har verkligen fått ett drömjobb. Att få vara med och förvalta och utveckla alla dessa genuina och personliga boenden över hela vårt land är en ära. Jag ser ett boende som inte bara en plats utan snarare en destination. Detta tycker jag är extra tydligt inom STF. När det gäller att utveckla en destination så har man inte bara gästerna att ta hänsyn till utan också personal, fastighetsägare, leverantörer, allmänheten, lokalbefolkning, framtida generationer och i detta fall även 258 000 medlemmar. Samtidigt måste allt vara affärsmässigt utfört säger Peter Eriksson

Peter Eriksson tillträder 9 augusti. Ansvarig rekryterare har varit Linda Wiltbourn på Urvalet Executive

För ytterligare information, vänligen kontakta
Maria Ros Hjelm, Generalsekreterare/VD STF
Mobil 070-288 21 83
E-post: maria.ros.hjelm@stfturist.se

Peter Eriksson, ny Chef för STF Boenden
Mobil: 076 864 66 23
E-post: peter.eriksson747@gmail.com

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.