Nu startar Friluftslivets år

I dag fredag den 22 januari invigs Friluftslivets år, en satsning som Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv (där STF är medlemsorganisation) står bakom. Tillsammans med aktörer inom kommuner, län och ideella organisationer kommer friluftslivet att lyftas på olika sätt under hela året. Satsningen drivs av Svenskt Friluftsliv under parollen ”Luften är fri.

STF har deltagit i planeringen av Friluftslivets år och kommer bland annat att arrangera ett seminarium i maj tillsammans med Håll Sverige Rent om avfallshantering i skyddad natur. STFs boenden och lokalavdelningar kommer även under året att arrangera aktiviteter i sina närområden för att få än fler att upptäcka naturen.

Friluftslivets år är uppdelat i 12 olika teman, ett för varje månad. Det är allt från att äta och sova ute till att testa något nytt. Alla STFs aktiviteter är inte riktigt klara ännu, men i september är temat – Gilla friluftslivet och då blir det stort fokus på Vandringens dag som i år äger rum den 11 september. Målet är extra många nya deltagare som kanske inte är vana vandrare och att slå deltagarrekordet på 3 000 vandrare

luftenarfri.nu finns all information om Friluftslivets år, en kalender med alla aktiviteter och teman

För mer information om STFs deltagande i Friluftslivets år, vänligen kontakta
Anna Heimersson, chef engagemang på STF
Mobil 070-345 52 20
anna.heimersson@stfturist.se 

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.