Svenska Turistföreningens aprilskämt blir verklighet – Bruna kortet lanseras

Svenska Turistföreningen, STF, arbetar ständigt för att sprida kunskap om hur vi vistas i naturen på ett hållbart sätt. Nu har föreningen gjort verklighet av det skämtsamma förslaget och lanserat en diplomskola för alla som vill lära sig att bajsa ute i det fria på ett sätt som är skonsamt mot naturen och andra som vistas där: Bruna kortet.

– Efter ett överväldigande gensvar från allmänheten på vårt aprilskämt har vi beslutat att förverkliga Bruna kortet. Kommentarerna på sociala medier var rungande överens om att detta initiativ är både behövligt och efterlängtat, säger Jenny Engström, presschef på STF 

Bruna kortet – allt annat än ett skämt!
Bruna kortet är en ny utbildning och diplomskola som STF har tagit fram för att lära människor hur vi kan uträtta våra behov i naturen på ett sätt som är skonsamt mot miljön och respektfullt mot andra som vistas där. 

Den som vill ta det Bruna kortet behöver bara genomföra ett kort test för att bevisa sina kunskaper om hur man beter sig i naturen på ett ansvarsfullt sätt. Testet tar bara några minuter och när det är klart får man sitt Bruna kort/diplom. 

– Vi vill välkomna fler ut i den svenska naturen men det får inte innebära att det flyger runt gammalt toapapper på vandringsleden. Med Bruna kortet-utbildningen hjälper vi nybörjaren att lätta på trycket när nöden kräver det utan att störa djur, natur och människor, avslutar Jenny 

För att göra testet klicka här: svenskaturistforeingen.se/brunakortet 

Högupplöst bild på Bruna kortet: https://share.mediaflow.com/sv/?ZPLEFB5QWD

Tre tips från STF om att bajsa i naturen: 

  1. Använd de toaletter och dass som finns i första hand 
  2. Packa med en liten spade, handsprit och toapapper på vandringen 
  3. Hitta en plats långt från led, hus och vatten och gräv din bajsgrop! 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Engström, presschef STF
jenny.engstrom@stfturist.se 0735-45 26 44

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.