100 000 samtal till The Swedish Number

Onsdagen den 6 april lanserade Svenska Turistföreningen initiativet The Swedish Number och därmed fick Sverige som första land ett eget telefonnummer. Numret har tagit världen med storm och över 100 000 samtal, till en samtalstid på nästan 200 dagar från totalt 176 länder har redan gjorts.

– Vi hoppades såklart att folk skulle ta till sig The Swedish Number, men att det skulle gå så här bra kunde vi bara drömma om. Hela världen har verkligen engagerat sig och över 22 000 svenskar har anmält sig som telefonambassadörer och svarat för Sverige på ett beundransvärt sätt, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen.

Idén till The Swedish Number togs fram av Svenska Turistföreningen och grundar sig i tanken om att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige. Syftet är att få fler att upptäcka Sverige, och att ge svenskarna en chans att berätta om sitt land på sitt sätt. Initiativet är också en hyllning till årsdagen av tryckfrihetsförordningen som infördes för 250 år sedan och som innebar att censuren avskaffades.

Över 22 000 tusen svenskar har svarat på numret, däribland även gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic, statsminister Stefan Löfven samt Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra.

– Jag är mycket imponerad över hur kunniga svenskarna är och hur väl de beskriver Sverige för omvärlden. Kvalitén på samtalen har hållit en riktigt hög nivå, säger Magnus Ling.

Så funkar The Swedish Number:
När någon ringer The Swedish Number (+46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas personen till en slumpvis svensk. Är det upptaget kopplas samtalet vidare till någon annan svensk. Vem som helst som har en smartphone och ett svenskregistrerat telefonnummer kan svara för Sverige via appen The Swedish Number.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Ling, generalsekreterare- och VD, Tel: 08 463 21 95, Mobil: 0738-30 77 67, magnus.ling@stfturist.se

Johanna Murray, projektledare, Tel: Tel 08-463 21 17, Mobil: 070-359 51 02, johanna.murray@stfturist.se

Länk till kampanjfilm:
https://youtu.be/mtb3f_NAmK0
Länk till hemsida:
www.theswedishnumber.se
Länk till film med statsminister Stefan Löfven: https://www.youtube.com/watch?v=S087OHdCG8I
Länk till ljudfil med Anna Kinberg Batra: https://soundcloud.com/user-444828127/annakinbergbatra

SÅ HÄR SVARAR DU FÖR SVERIGE
1. Gå in på din telefons app store.
2. Sök på ”The Swedish Number”.
3. Ladda hem appen.
4. Följ instruktionerna och registrera dina uppgifter.
5. Svara för Sverige!

Samtliga samtal går via appen, men visas som ett vanligt samtal i din telefon. Du vet inte vem eller varifrån i världen det ringer, och personen vet inte vem i Sverige som svarar. I appen väljer du enkelt själv när du är tillgänglig.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.