Favorit i repris – Tunnbrödsbakning hos Sonja
Ett kärt återseende i Sonjas bakstuga där vi får tillfälle att baka ett underbart gott mjukt tunnbröd. I Sverige finns en lång tradition av att baka tunnbröd. Brödet har bakats sedan medeltiden. I äldre tid var tunnbrödet ett torrt förrådsbröd som man bakade o stora mängder - vår och höst. Det finns speciella redskap som man använder i ett tunnbrödsbak, Rundkavel, borste, kruskavel, spjälka och fjöl. Ni som provar på att baka hos Sonja kommer att få lära er att hantera dessa redskap. Sen att få se sitt bröd gräddas i den vedeldade bakugnen går så fort att man nästan inte hinner att blinka. Ugnen ska ha mycket hög värme, mellan 400-500 grader. Det krävs att den som eldar i bakstugan är morgonpigg och börjar elda ca 3-3,5 timmar innan det är dags att börja grädda. Begränsat med platser. Ta med kaffe/dryck STF bjuder på smör och ost så du kan provsmaka ditt bröd.
Bra att veta
-
Viktig information: Pris/bröd tillkommer
-
Plats: Glindran, Björkvik
-
Samlingsplats: Röda Ladan, Drottninggatan 18, Katrineholm
-
Starttid: 08:50
-
Sluttid: 14:00
-
För mer information och anmälan: Cárola Åberg 070-176 82 06
Aktivitet
Favorit i repris – Tunnbrödsbakning hos Sonja
22
nov
2025
Pris:
150 kr
170 kr
Fler aktiviteter
-
Veckans Naturvandring20 nov 2025 -
Medlemsmöte i Siggetorpastugan, Katrineholm1 dec 2025 -
STF Västra Sörmland har Årsmöte12 feb 2026