Frågor & svar

Finns det bagageförvaring?
Vi har ett bagagerum som är öppet när hotellet är öppet.

Var ligger närmaste matbutik?
I Ottsjö och Undersåker finns ICA-butiker.

Vad har ni för utbud i er butik?
I vår servicebutik finns ett mindre utbud av torrvaror, konserver, lite frysta varor, mejeri samt frukt och grönsaker. Och godis, läsk och glass förstås. Här finns också hygienartiklar och utrustning för fjällturen – valla, solglasögon, kartor, vantar, mössor och underställ med mera.

Jag är inbokad på t ex Tungården/Tipshuset – är det långt till restaurangen?
På fjällstationen är avstånden korta, oavsett var du bor så har du maximalt 200 meter till huvudbyggnaden med restaurang och reception.

Var utgår lederna ifrån?
De flesta lederna utgår från ledcentralen ca 200 m från huvudbyggnaden.

Går det betala med kort hos er och i fjällstugorna?
Fjällstationen tar Visa, American Express och Mastercard, alla stugor utom Anarisstugan tar kort, gäller även butikerna i fjällstugorna.

Finns det mobiltelefontäckning på fjället?
De flesta operatörerna har ett fungerande mobilnät hos oss, men det är generellt dålig täckning i dalgångarna vid fjällstugorna.

Behöver jag karta på fjället?
Vi rekommenderar att du alltid har med dig karta och kompass på fjället.

Kan jag köpa kartor hos er?
I vår servicebutik säljs vi de kartor du behöver i området.

Är lederna väl utmärkta?
Lederna är märkta med blå/vita skyltar (gäller sommarleder) alternativt kombinerat med röda träkryss (som avser både sommar- och vinterled). Det finns även numrerade leder märkta med orange skyltar, rekommenderade kvalitetssäkrade dagsturer som presenteras i guidehäftet ”Fjällupplevelser till fots i Södra Årefjällen” och ”Fjällupplevelser på skidor i Södra Årefjällen”. Häftet hämtar du gratis i receptionen eller vid ledcentralen.

Har ni bra dagsturer?
I guidehäftet ”Fjällupplevelser till fots i Södra Årefjällen”, som du hämtar gratis i vår reception eller på valadalen.se, finns fina tips om dagsturer i vårt område. Det är rekommenderade kvalitetssäkrade turer, numrerade och märkta med orange skyltar. Receptionen och Naturum har fler tips.

Hur tar jag mig från Undersåker till Vålådalen?
Länstrafiken har turer upp till oss, vissa turer under sommar och vinter behöver förbokas en vardag i förväg. Du bokar genom att ringa 0771-82 00 83. Vi samarbetar även med ett flertal taxibolag, i första hand Björn Olhsons Taxi (0647-505 55) och Topptaxi (0647-220 20). Under vintern och sommaren finns anropningsbuss (bokas senast dagen innan) med fokus på samåkning och anropsstyrda fordon till/från och mellan byarna i södra Årefjällen från Åre till Vålådalen dagligen. Detta projekt leds av södra Årefjällen i samarbete Åre kommun och Freelway. Uppdatering av bokningsvägar sker under hösten 2020.

Kan man köpa fiskekort hos er?
Ni köper ert fiskekort via natureit.se

Har ni mycket mygg på sommaren?
Mygg och knott är väderberoende. När det är regnigt, fuktigt, vindstilla och i skog då trivs de som bäst. På kalfjället i värme och sol och vind är de färre.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.