Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Tivedstorp Vandrarhem

Tiveden bjuder på aldrig sinande upptäckter av skog, mark och sjöar. Tivedens Nationalpark, med södra Sveriges vackraste urskogsområden, ligger precis runt knuten. Till stor del stiglös och otillgänglig men också oändligt inbjudande. Här har skogen fått växa utan någon mänsklig påverkan under mycket lång tid. Mjukaste mossa, klara sjöar och hänförande utsikt omger stigar som använts sedan urminnes tider.

Tivedstorp är en bra utgångspunkt för kortare och längre vandringar på både Bergslagsleden och lederna i nationalparken. Det finns 25 kilometer vandringsled i området och de flesta leder går i mycket vacker, varierad och kuperad terräng.

Det går också utmärkt att ta cykeln till de många sevärdheterna. Vitsands barnvänliga badstränder och Fagertärns röda näckrosor har du inom bekvämt cykelavstånd. Dessutom kommer det under 2021 att etableras helt nya cykelleder i olika svårighetsgrad anpassade för mountainbike.

Tiveden har också över 40 mil ridleder, där Tivedstorp är en utgångspunkt. Här finns sadelkammare och hagar för övernattning för både dig och din häst.

Det finns kanotleder och uthyrning av både kanot och kajak till olika sjöar i området.

Tivedstorp bjuder också på ett rikt kulturutbud i form av musik, konserter, konstutställningar, kurser med mera. Håll er uppdaterade vad som händer på tivedstorp.se.

Välkomna till upplevelsernas skog!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.