Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Tivedstorp Vandrarhem

Tivedstorp erbjuder trivsamma rum och stugor i gammaldags och lantlig miljö. Alla våra rum och stugor skiljer sig från varandra. Bo bekvämt med egen dusch och WC, eller bo lite enklare med delade faciliteter. Som boende har ni tillgång till kök för självhushåll. Ni kan boka rum med eget pentry eller använda något av våra gemensamma kök. Tänk dock på att handla med er de livsmedel ni vill ha innan ni anländer till Tivedstorp. Närmaste butik är Tiveds Lanthandel i Sannerud (avstånd 8 km). Närmaste större matbutiker finns i Laxå, Askersund eller Karlsborg.

Receptionen hittar ni i Kaffestugan Kaffestugan är också hem för vår servering. Kafét har varierande öppettider efter säsong och möjlighet. Kontakta oss för aktuella tider. I Kaffestugan finns även trådlöst internet som våra gäster gärna får använda. Observera att Wifi inte finns i stugorna eller rummen. Frukostbuffé serveras i Kaffestugan under helger april-juni samt dagligen under högsäsong klockan 08:00-10:00. Frukost köper du till i förväg. Kontakta oss för detta.

Incheckning sker kl. 16:00-19:00. Bemannad reception fredag och lördag under dessa tider april-juni samt alla dagar 1 juli-15 augusti. Övrig tid ges nycklar via nyckelskåp eller enligt överenskommelse. Låt oss veta om du kommer anlända sent (när du gör din bokning), så ser vi till att du får tillgång till ditt bokade rum ändå. Utcheckning sker 08:00-11:00. Bemannad reception lördag och söndag under dessa tider april-juni samt alla dagar 1 juli-15 augusti. Övrig tid lämnas nyckel i nyckelskåp.

Lakan och handdukar kan ni ta med er själva eller hyra av oss. Av hygienskäl är sovsäck ej tillåtna. Städning av rummet vid avresa kan ni välja att göra själva eller överlåta till oss mot en kostnad. Extrasäng går att få till de flesta rummen, till en kostnad. Resesäng för spädbarn finns att låna utan kostnad. Barn under 3 år bor gratis tillsammans med vuxna, om de inte behöver extra säng. Kontakta oss direkt om ni har behov av något av detta.

Husdjur är tillåtna i alla rum och stugor, men inte i någon av våra gemensamma inomhuslokaler. Vänligen respektera detta, så blir det trivsamt och bra för alla gäster. För dig som reser med hund ber vi dig särskilt tänka på att du som ägare ansvarar för allt hunden gör och ska ha god uppsikt över din hund i alla lägen. Hunden ska vara kopplad utomhus och får inte lämnas bunden och obevakad.

Stugor

Våra stugor och ett av våra hus hyrs ut för eget sällskap.

Helgestugan är en enkel stuga för 1 eller 2 personer med en smalare säng (grand lit) om 120 cm. Gemensam WC, dusch, kök och matsal i närliggande byggnad Stallet. Observera att stugan har el, men saknar rinnande vatten.

Johannastugan är en mysig stuga med bekväm dubbelsäng. Stugan har enklare matlagningsmöjligheter med ett litet kök med kokplatta, microvågsugn, kylskåp, rinnande varmt & kallt vatten och diskho, matplats samt uteplats. Gemensam WC, dusch, kök och matsal i närliggande byggnad Stallet.

Hindrikstorp är en mysig och genuin gammal stuga med bekväm dubbelsäng. Öppen spis i både sovrummet och i vardagsrummet med sittmöbler. Gemensam WC, dusch, kök och matsal i närliggande byggnad Stallet. Observera att stugan har el, men saknar rinnande vatten.

Tibacken är vår största och mest utrustade stuga som ligger lite avsides från övriga området. Här finns en bekväm dubbelsäng i det stora rummet med öppen spis. I köket finns en liten extra enkelsäng lämplig för barn, samt spis, ugn, kylskåp, kaffebryggare, diskho och matplats. Uteplatsen har utsikt över våra hagar och har det finaste solnedgångsläget i hela byn. Egen dusch och mulltoalett i anslutning till stugan. Stugan har rinnande varmt & kallt vatten. I priset ingår lakanspaket och avresestädning.

Johansgården är det största huset på Tivedstorp. Huset har tre sovrum, dusch & wc på övre plan samt kök, rymlig matsal och umgängesrum på nedre plan. Huset är perfekt för större sällskap som vill ha privata samlingsrum.

Våra rum i husen – i våra hus hyr du ett rum

Prästgården har åtta olika rum, vissa med eget badrum och pentry och andra med delade faciliteteter. Utanför det L-formade huset finns en mysig innergård med grillplatser och utemöbler.

Bagaren ligger mitt emot Prästgården och delar innergård med grillplatser och utemöbler. Huset har två rum med gemensam dusch & wc på nedre plan. Här finns även vår bokningsbara bastu samt gemensamt kök för självhushållning.

Stallet är ett lite billigare boendealternativ med enkel men bekväm standard. Här finns fem olika rum, samtliga med gemensam dusch & wc. Observera att Stallets rum är lite mer lyhörda än övriga boenden. Stallet har gott om gemensamma utrymmen; ett flertal duschar & wc, ett stort dubbelutrustat gemensamt kök samt matsal med flera långbord, öppen spis och soffgrupp. Utanför finns en grillplats med fin utsikt över området samt en vedeldad pizzaugn som står gästerna fritt att använda. Byggnaden har även festloge.

Se tillgänglighet och boka. Från 250 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.