Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Storulvån Fjällstation

Vårt boende är enkelt, rustikt och fräscht. Ingen lyx men med alla möjligheter att vila ut och hämta ny energi efter turen. På Storulvån har du flera olika boendealternativ och väljer själv din nivå av bekvämlighet – vill du ha egen dusch eller går det bra att dela? Oavsett ditt val av rum så vaknar du utvilad mitt i fjällvärlden varje morgon. Det är höjden av lyx, om du frågar oss.

allrum storulvån

Standardrum

Våra standardrum är 2-bädds och 4-bäddsrum där du varken behöver ta med dig egna lakan eller tänka på städningen. Egen dusch och toalett hittar du på rummet. 4-bäddsrummen har antingen två breda underslafar (105cm) eller två 80cm sängar som kan flyttas ihop till en dubbelsäng. En korridor är hundtillåten och här finns både 2-bäddsrum och 4-bäddsrum. Hos oss är vissa 4-bäddsrum åldersanpassade och har tre vanliga sängar, med en överslaf.

Är du osäker på vilket rum du har bokat går det bra att ringa oss och fråga.

Flerbäddsrum i huvudbyggnad

Högst upp i stationsbyggnaden finns rymliga flerbäddsrum med 2 våningssängar i varje. Gemensamma duschar och toaletter hittar du i korridoren och det finns gott om förvaring på rummen. Värdesaker kan förvaras i skåp – ta med eget hänglås eller köp ett i butiken (100kr).

Flerbäddsrummen delas med andra gäster och det är mixat boende, rummen går ej att låsa av den anledningen.

Gamla Station

Det billigaste och på många sätt charmigaste alternativet! Gamla station är öppen under högsäsong och för grupper under övrig tid. Du bor i Fjällstationen Anno 1933 på andra sidan ån, 150 meter från huvudbyggnaden. Antingen i flerbäddsrum med plats för fyra, sex eller tolv personer eller i Familjestugan som rymmer 2×4 personer. Perfekt för storfamiljen eller kompisgänget! Fyrbäddsrummen är hundtillåtna.

Standarden här är ungefär som STFs fjällstugor. Du hämtar vatten i ån och ved i vedboden. Självklart har du även tillgång till alla bekvämligheter i huvudbyggnaden, så som självhushåll, dusch och toalett.

Loftet

Loftet är vårt största vardagsrum och samtidigt en del av vår servering. En fjäll-lounge om man så vill. Här ovanför restaurangen, mitt i den karakteristiska ”kåtan” kan du slå dig ner med en bok, ett spel eller något gott att dricka.

våningssängar storulvån
storulvån tvåbäddsrum
wc storulvån

Tälta

Vill du tälta bekvämt med tillgång till dusch och toalett och självhushåll? På Storulvån har vi allt du behöver för att tälta lyxigt! Mot en serviceavgift får du tälta i nära anslutning till stationen och alla dess bekvämligheter. Tältplats och serviceavgift går inte att förboka. Det löser du på plats i receptionen. Tält sätts upp minst 100 m från närmaste byggnad.

Serviceavgiften ger dig som tältare tillgång till självhushållsköket, torkrum samt omklädningsrummet; där du hittar duscharna. Kommer du med bil, ingår parkeringsavgiften under tiden du tältar vid Storulvån Fjällstation.

Som tältare är du varmt välkommen att äta alla våra måltider som vi serverar i restaurangen. Vi erbjuder lagad lunchbuffé varje dag under säsong, den behöver inte förbokas. Vill du äta frukost eller middag på fjällstationen eller ta med ett matsäck ut på fjället? Då är det bra att förboka vilket kan göras tidigast 7 dagar före ankomst. Boka via bokningen@stfturist.se. Ange namn, datum och antal.

Serviceavgift vid tältning

200 kronor per natt och person (medlem)
300 kronor per natt och person (icke-medlem)
Halva priset för barn 6 – 15 år, 0 – 5 år gratis.

Självhushåll

En trappa ner från receptionen ligger vårt självhushåll. Hit är det öppet dygnet runt under säsong och köket är välutrustat med allt du kan tänkas behöva för att laga till din mat. Det finns hyllor och kylskåp att förvara dina saker på och självklart finns det tallrikar, bestick, glas och muggar – ja allt du behöver för att få en trevlig måltid. På samma våning hittar du också duschar och toaletter och behöver du slänga sopor så finns det sopsortering både i självhushållet och i groventrén.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.