Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Persåsen

Fina möjligheter till vandring och cykling i området. Antingen kring Storsjön eller i Sveriges fäbodtätaste område ända mot Oviksfjällen. Vintertid kan man åka skidor på preparerade skidspår eller skapa sina egna spår i det fascinerande fäbodområdet mellan Persåsen och Oviksfjällen. Åk kälke, snowboard eller skidor i Persåsbacken där du även får åka kälke i liften!

Vi har en välfylld Present- och hantverksbutik som erbjuder vårt eget såväl som andra tillverkares hantverk. Upplev där även våra utställningar som beskriver det rika kulturlivet i bygden. Året runt finns möjlighet att besöka vårt snickeri och se hur vi tillverkar presentartiklar, möbler och inredningar i trä. Vill ni veta mer kan ni mot en avgift förboka en berättarstund för att lära er mer om verksamheten i Persåsen, och vad som finns att uppleva i området.
Bastu, Tennis- och boulebana finns på anläggningen.

Gör ett besök i Snilleriket och besök då Hovermo gårdsmuséum och upptäck ett av Sveriges Industriminnen. Läs mer på www.snilleriket.se

Upplev Hoverberget med vackert belägna vandringsleder och utsikt över uppemot 13 kyrkor och som dessutom döljer Sveriges djupaste klyftgrotta, öppen för besök sommarhalvåret.
Kanske vill du upptäcka Storsjöodjuret. Lyckas du inte med det från någon av de spaningsplatser som finns kring Storsjön, så kan du bege dig till Storsjöodjurscentret i Svenstavik.
Där kan du lära dig det mesta om det sägenomspunna Storsjöodjuret.

Läs mer om förslag till utflykter kring Persåsen på www.persasen.se


Vandra och/eller cykla bland fäbodarna i Sveriges fäbodtätaste område

Här nedan har ni ett förslag på hur en trevlig utehelg kan se ut.

Dag 1:
Ankomst med inkvartering och varför inte göra en egen kvällspicnic, kanske uppe vid utsiktsplatsen i byn kallad ”Knäppen”. Fantastisk utsikt över Storsjön och Hoverberget.

Dag 2:
Gör en dagsutflykt till den byggnadsminnesförklarade fäboden Ljåbuan. Finns skyltat var ni ska svänga av Fäbodvägen som går från Persåsen till Börtnan. På Ljåbuan har det funnits ett mylthotell, hjortronkokerie och handelsplats. Delar av det finns kvar än idag, även om funktionen är en annan. Vandra sedan vidare längs delar av Pilgrimsleden via Hästskotjärn fram till Gabrieltjärn. Om man vill kan man även fortsätta läng Pilgrimsleden så långt man tycker sig hinna innan man vänder åter till bilen. Om man vill nöja sig med en kortare vandring och får tid över till annan så rekommenderar vi ett besök på Hovermo Gårdsmuseum.

Dag 3:
Gör ett besök på den välbevarade och vackert belägna fäboden Östra Arådalen. Varför inte kombinerat med en god lunch eller middag på restaurangen Hävvi i Glen? Det finns hur mycket att uppleva i området, så kanske behöver ni stanna en natt till.

Dag 4:
I södra Storsjöbygden finns många fina vandringar. Missa inte Hoverberget med fin utsikt, och lämpliga halvdagsturer till Rämnan, Hembygdsgården och ett besök i Hoverbergsgrottan.

Vid frågor: 0643-44 55 50 eller info@persasen.se.

Storsjöbygdens smultronställen & Snilleriket

Upptäck den spännande Storsjöbygden. I Persåsen bor du bekvämt och naturskönt, läget är perfekt för att upptäcka det spännande som du erbjuds runt Storsjön. Börja med Hovermo – Sveriges gårdsindustriminne 4 km från Persåsen, sedan mot Hoverberget med magnifik utsikt från toppen samt även Skandinaviens längsta klyftgrotta. Gör ett besök i Östersund med Jamtli och Storsjöbadet. Frösön med Wilhelm Peterson-Bergers Sommarhagen. Åk vidare runt Storsjön mot nordväst och besök Musolles museum, Arvesund med museum och ångaren ”Östersund” eller så tar ni vägen via Andersön, Norderön, kanske med ett besök på Verkön. för att sedan komma tillbaka mot Persåsen.

Fjällgolf i Klövsjö

Bo i Persåsen och alternera mellan att spela golf utan stress! Antingen Storsjöbygdens enligt ovan, eller i Klövsjö. På Klövsjö-Vemdalen bana så präglas spelet av lugn, harmoni – och en vidunderlig utsikt. Tidsbokning på helgerna, annars är det bollränna som gäller.
Övrigt: Resa till/från golfbanan i egen bil Hemsida Fjällgolf i Klövsjö: www.kvgk.se

Golf i Storsjöbygden

Att spela golf på bra banor med härlig sjöutsikt och samtidigt bo nära naturen är den bästa semestern för många golfare. I Jämtland spelas det golf dag som natt. De ljusa sommarnätterna inbjuder till sköna kvällsrundor. Testa även spel på Klövsjö golfbana enligt nedan. Persåsen ligger mitt emellan dessa två banor.
Övrigt: Resa till/från golfbanan i egen bil. Storsjöbygden GK hemsida.

Kulturskatter i Jämtland – förslag till 4 dagarsresa:

Ta vara på det fina Jämtland har att erbjuda runt Storsjön. 4 dagar av avkoppling och inspirerande besök på platser rika med kultur och historia. Boende i natursköna Persåsen och dagsutflykter runt Storsjön.

Dag 1:
Wikners i Persåsen, med möjlighet till besök på Oviken ost eller Långbuan
Dag 2:
Hovermo gårdsmuseum, ett av Sveriges utsedda industriminnen, Besök Hoverberget med Grottan och toppstugan, åk via vackert belägna Hackåsbygden tillbaka över Oviken med dess två kyrkor till Persåsen
Dag 3:
Mus Olles museum i Ytterån och Frösöns Petersson Berger
Dag 4:
Jamtli Historieland och Museum

Läs mer på respektive resmåls egna hemsidor:

Jamtlis hemsida
Hoverbergsgrottan
Hovermo Gårdsmuseum
Mus-Olles i Ytterån
Långbuans Fäbodvall

Övrigt: Resor i egen bil. Där det tas entré betalas det vid respektive utflyktsmål.

Läs om fler förslag på www.persasen.se

Välkommen till välfyllda dagar i Persåsen med omgivningar!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.