Upplev mer

Kastellet

Vaxholms Kastell är en i ordets rätta bemärkelse en unik plats och ligger på en liten ö mitt i vattnet ett stenkast från Vaxholms centrum. Kastellets historia inleddes i början av 1500-talet med ett blockhus på Vaxholmen, byggt av riksföreståndaren Svante Nilsson Sture. I enlighet med Riksdagens beslut i Västerås 1544 uppdrog Gustav Vasa 1548 åt ståthållaren på Stockholms slott att uppföra en ny och kraftigare fästning, samt att blockera sundet Oxdjupet med sten.

För den historieintresserade finns Vaxholms Fästnings museum som skildrar tillkomsten av denna plats samt dess roll i försvaret av Stockholm under en omvälvande tidsperiod av 500 år. Museet skildrar även livet i skärgården och brukar uppskattas av såväl vuxna som barn.

Kastellet erbjuder också många olika aktiviteter. För grupper finns många roliga lagaktiviteter så som ”Fångarna på Kastellet”, ”Lagkampen” och ”Kastellet Escape” – de beskrivs närmare under fliken ”Grupper” och passar lika bra för barnfamiljen som företagsgruppen eller kompisgänget.

Vaxholm

Ett par minuters färjeresa från Kastellet ligger skärgårdspärlan Vaxholm. Vaxholm är en avspänd och genuin liten skärgårdsstad med fin arkitektur och stort utbud av kultur och nöje året om. Här finns flertalet restauranger och butiker och gästhamnen som ligger på gångavstånd från centrum erbjuder fina möjligheter för bad, fiske och andra vattenaktiviteter. För de som vill upptäcka skärgården så fungerar hamnen i Vaxholm också som en hubb för skärgårdsbåtarna som ska vidare ut i skärgården. Kastellet är därmed en bra utgångspunkt för dig som vill uppleva Stockholms skärgård.

Se tillgänglighet och boka. Från 563 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.